Wednesday, 11 April 2012

Seseorang yang aku kenal melalui Twitter dan Facebook :)

Assalamualaikum dan solamat malom korangggsss.!

Okay, malam yg indah nie aku nak stori mori dengan korangs pasal seseorang nie. Dia seorang perempuan bukan lelaki. Yang dilahirkan pada 14 July 1995. Sini lah aku bagitahu malas pulak le aku nak teka teki dengan korangs,hohoo Mula-mula aku kenal dia dekat urmm tweet-tweet. Tak silap aku, aku yg tegur dia dulu. Tadi aku baru search balik post-post yg dah berabad. First aku mention nama dia :


So.! Maknanya kitaorang kenal 11 mac 2012 lah. Korang nampak kan nama dia.? Itu lah si gadis shomeyy  yg aku ceritakan sekarang. Jenis aku memang suka tegur orang. Sampai ada orang cakap aku terlebih peramah. Tak pe lah itu pendapat orang ramai pasal aku. Dan mention me mention nie x berakhir lagi tau. 


Nahhh.!! Yg bawah sekali tu. Kali ke2 x silap aku dia tegur aku. Adoooiii, x bape nak ingat lah. Hehee Tak lama lepas tu kitaorang tuka-tuka Fb. Puas tau aku cari Fb dia. Macam-macam halangan. Dia pulak x dapat nak add aku. Semua ini Fb punya pasal. Rilexx. Rilexx. Rilexx. Then, dia suruh tengok link dekat twitter dia. Adoiii..!! Nape lah aku x terfikir hari tu ada nampak link Fb dia. Mengong kann.?! Reaksi pertama aku bila dah dapat Fb dia. 


Bukan punya main happy aku. Hahaa Nie aku dah lama x bukak twitter nak tahu dia tulis apa.?? Nahh,amek.


Eiyda rindu ye dengan akak. Hihii Bersyukur sebab ada jugak orang rindu dekat aku.! Ngeeeee~ Anyway, korang nak tahu tak.? Hari tu aku de mintak tolong dia. Aku punya blog nie dulu kan orang x boleh nak komen. Aku mintak dia bukak blog dia, aku nak compare kan blog aku dengan blog dia. Apa yg x kena dengan setting comment aku. Lama gak lah. Aku try tu try nie keputusannya hampehh..!! Dah lewat malam time tu then aku suruh jelaa dia tidur dulu. Nak tahu x dia siap bagi email dengan password blog dia lagi dekat aku.!! :O Memang muka aku muka terkejut lah. Yelaa, kan kitaorang just kenal dekat alam maya. Terasa diriku begitu dihargai sebab ada orang percayakan kita.. Weeeeeee ~ So,aku terima dengan seadanya. Aku try lagi sampai dapat. Pppffftttt.. Oh,man.! Blog aku dah boleh comment dowhh.. Aku apa lagi terus post dekat wall dia lah. Terima kasih sangat-sangat dekat dia.


Ucapan sayang yg aku tujukan dekat dia adalah seikhlas hati aku. Ya.! Even aku x kenal dia dari depan tapi kalau dah hati nie nak sayang dia nak buat macam mana. Kan.? Hehee Lagipun dia baik dengan aku. Aku tahu dia budak baik. Kalau ada jahat dia pun sekali, aku pun jahat gak. Hehee Hah.! Nak cakap apa. Eiyda jaga diri elok-elok ye. Hope silaturrahim yg terjalin antara kita akan kekal lama. Belajar rajin-rajin tau. Ingat emak ayah yg susah payah membesarkan kita. Sayang awak eiyda shomeyy.! Nice to know you dear. :)
                                                                                                                              
                                                                                                                          

9 comments:

Encik Atan said...

tak sumer org yg kenal kiter akan suke dgn kiter...hmmmm(korek hidung)

♥AieN ChoiN♥ said...

untung badan..hehehe... :)

sesuatu yang tak pasti said...

atototoo akak oi , sadis nye bace entry akak kali ni . terharu dear :( tengs hunn :) love u moree !

zulhilmi tempoyak said...

lagu yuna tu sdp gak kn...sedap sket la dr besa...unik2..

hmmm.. lg satu baru prasan.. cantik jugak google chrome ni kan..sll ad gak pkai mozilla... ad gak pkai opera..tp google ni mcm stail sket..

dekat mana nak beli choki2 ye.. kat seveneleven ada tak..?? pastu kedai mak limah tepi simpang agak2 bukak tak rini. sebab rasa nak beli makanan utk kucing.

tp kan dengar cita. kedai basikal ah chong pon dah jual rojak kan. agak2 sedap x..?? hmm.. teringin lak nak makan..



heeee...


lagipon hmmm... xtau la nk kata apa.. ;p

Eiqa Almond said...

@Atan : betul,sokong..!
@Aien : untung kan.? hihihi :P
@eiyda : ecehh ceh cehh..hihii <3
@Tempoyak : seee.! baru bce entry ko,memang kene la dengan entry ko td,,hahaa haaiisshh.. komen lari dari tjuk..

Qhaifa Nur said...

nasib baik boleh dah....

salam singgah....

Nur Ezzati said...

untung ade org syg :)

anNaqia said...

awww, this is awesome maa. :)

ALE said...

susah nak jumpa situasi mcm ni. Untung2 :P