Monday, 17 December 2012

Tak semua faham perasaan kita

 
Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Nak citer apa ek, makin lama makin kebingungan nak update apa. Pikir punya pikir hahh keluar pun idea. Betul tak ayat aku tak semua orang boleh faham perasaan kita.?? Tak kira laa kawan baik ke adik beradik ke tapi yang aku pasti ALLAH MAHA MENGETAHUI

Sekarang nie aku lebih senang istighfar je daripada aku cakap benda yang bukan-bukan. Alhamdulillah, bila aku buat macam tu hati aku tenang. Kita sendiri pun dah besar panjang kan dah tahu yang mana baik dan mana yang buruk. Ye, mungkin salah kita sendiri kita tak nampak bila orang lain buat salah kita nampak ajee. Kadang-kadang banyak dugaan yang menimpa kita tapi rilekss laa dah nama pun hidup kan so jangan mudah melatah sangat laa. Cehh, cara aku cakap nie macam aku tak pernah down pulak kann. hahaaa Gila kau tak pernah.?? Semua orang pernah. Just kuatkan lah hati dan diri kita Allah sentiasa ada dengan kita. Contohi aku, cehwaahh..!! Hahhaa


## Motif.?? Saje nak tepek gambar aku dengan sawah. hahaa Masa nie tidur rumah kawan dekat Tanjung Karang.. Aku jadi jakon sebab tak pernah tengok sawah secara life. Sampai duduk tengah-tengah jalan siap bersila lagi. hahaa 


28 comments:

  1. haha jakun tgk sawah...kuikui comel je...

    ReplyDelete
  2. hanya Allah dan diri kite je yg lebih memahami diri kita an?

    ReplyDelete
  3. akak pun suka sawah padi..dah lama tak tengok sawah..mmg teruja

    ReplyDelete
  4. betul dik so bercakaplah bila perlu
    bertanyalah bila ingin tahu.

    ReplyDelete
  5. btl tu..xsmua faha kita..mengadu padaNya

    ReplyDelete
  6. alamak..akk rasa, akk pun boleh ke'jakun'an juga ni kalau jumpa sawah yng real.. :D

    * erm, betul tu.. kita kena jaga hati orng, tp hati kita? adakah orng akn buat begitu kmbali??

    *eiqa..akk main click2 nuff eiqa.. :)

    ReplyDelete
  7. betul apa eiqa buat tu. hidup ni ada pasang surutnya. bukan mudah org nk faham keadaan@perasaan kita sbb mereka x rasa apa yg kita rasa.
    hehe.. kalau kak ira jmpa sawah pun,mau jd jakun jgk.

    ReplyDelete
  8. Kita salu lupa siapa yang sebenarnya sentiada ada ngan kita. Tanjung Karang? Umah abg ipar tu. Setiap kali gi umah dea, memang nampak sawah laa. Best je tengok. Laen betul suasana dea :D

    ReplyDelete
  9. btol3.. kadang2 xfaham dgn perasaan diri sendiri.. T_______T

    ReplyDelete
  10. hohooo.... comey je gambo kat sawah tu..tp ye la, hanya Allah yang memahami kita. Dia lg kenal kita bbndg mak ayah kita. kan..kan.. ok, salam kenal. kenyit sekali. ok. :)

    ReplyDelete
  11. stju dengan entry nie !

    btw, jom join,my first contest !^^ http://www.farhanabiella.my/2012/12/photo-contest-be-yourself-by.html

    ReplyDelete
  12. Allah bagi kita ujian supaya kita sentiasa ingat pt Dia,kan...

    ReplyDelete
  13. kt belakang umah akak terbentang luas sawah padi hehehe

    ReplyDelete
  14. at least dengan menyebut kalimah yg mulia dr perkataan2 mengarut tu..lbih mengingatkan kite pada Allah..kan ieqa?

    ReplyDelete
  15. lumrah hidup kita ada masa kita happy ada masa down.

    tak kan sepanjang masa nak happy kan, tu org gila kot. haha


    p/s: kalo akak pon sama kalau nampak sawah padi mesti nak tangkap gambar.:p

    ReplyDelete
  16. hanya DIA tahu kan.. daaann terapi plg baikkk haahah ape lg begambo d tgh jalan dikelilingi sawah padiii.. cunn ! :D

    ReplyDelete
  17. thats true, hanya Allah sahaja yg Maha Mengetahui... cantik sawah tuu, orgnya pun comel.. nyaman je

    ReplyDelete
  18. sama ler aku tak pernah tengok sawah.....
    cuma sekarang kerbau tak der kan...ganti traktor..kalau tak boleh menunggang ..hahahhaha

    ReplyDelete
  19. jelesssssssssssss tgk pix kat sawah padii tu ;|

    ReplyDelete
  20. stuju...cantik sawah padi...menghijau je..:)

    ReplyDelete
  21. eiqaaaaa..akk tag awk ye.. :)

    http://hanyadihatiku.blogspot.com/2012/12/contest-nak-skirt-dari-norzi.html

    ReplyDelete
  22. teringat snap gmbr kat sawah dulu2

    ReplyDelete
  23. betul3... hanya Allah yang Maha Mengatahui... :)

    ReplyDelete
  24. smart nya gambaaa tu! comeyy je dia!

    ReplyDelete

◕‿◕ Tulis la apa yang tersirat di hati korang ◕‿◕
◕‿◕ SATU komen pun da boleh buat aku tersenyum ◕‿◕

DILARANG ****** DI SINI YEEE !!
No no noo. Uhuks.!

 
Tempelate Designed by yuniko|Copyright-2011|Protected