Saturday, 7 September 2013

Maafkan Daku Wahai........


Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Baru naik balik mood nak tengok blog nie hahh, al maklum laa baru balik dari overseasssss.
Slow-slow balas balik kunjungan anda-anda semua, kopalo eden nie poneng ehh, ayooooo.
Korang pernah tak berhadapan dengan situasi di mana korang nak reply mesej someone tu.
Then usha balik handphone, cehhhhhh.


SITUASI 1 : Dalam keadaan bilik yang gelap lagi hitam, aku bermonolog "ishh, line maxis nie time nie la pulak dia nak buat hal". Selepas 1 jam berlalu, mesej tu still pending lagi. Aku pikir balik hari nie ada pape yang special ke, rasanya merdeka lambat lagi. Hati tetap memberontak, dail *122#. Ayookkk.! Berdosa kau eiqa tuduh line maxis tak ok. Rupanya kredit aku tinggal 0.00 je. Padan la asyik pending sokmo. 1 jam pulak tu aku dok tunggu yang kononnya line maxis yang tak okay.

*************************************************************************************************

SITUASI 2 : Dalam keadaan bilik yang terang lagi putih, aku bermonolog "haii, lambat semacam je mesej nie." Kali nie just 5 minit, 10 minit gitu laa. Hati memberontak, tengok handphone dekat sebelah. "Your memory is full." Uwaaa.! Aku kena lagi. Mahu tak penuh inbox aku, ada 1000++ mesej dalam tu. Hahaa Malas la nak delete, tak boleh nak mark. Ada mesej yang aku tak nak buang, kawan-kawan wish birthday hari tu, kenangan masa pergi Dungun lagi. Aku suka simpan mesej gitu sebab one day benda tu akan jadi kenangan. Mesej paling lama yang aku ada masa 2008 tak silap aku.




12 comments:

Nur Irdina said...

Selalunye orang memang camtu . nak delete tapi bile check semua , semua tak sanggup nak delete . Sebab rasa berharga walaupun memory tengah "kenyang" .. Hehehe :D :D

Eiqa Almond said...

kan kann kan, ehehe :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

pernah berlaku dulu.. rasa pelik juga kenapa la send mesej je takde orang reply.. check tengok mesej tak dihantar.. rupanya kredit dah tamat tempoh.. hehe..
handphone lama akak dulu tak boleh simpan banyak mesej, memang selalu jadi camtu.. nak buang sayang sebab mesej orang ucap birthday atau hari raya yang comel..

Eiqa Almond said...

hehheee
Tulaa, rse sayang kan kak nak buang..

Amanina Mads said...

syg nk buang mesej.. cuma simpan sampai penuh inbox.

MaWaR RinDu said...

slalu sangat dulu, salahkan line tp rupanya xdhantar,haha

Norhasniza Khalid said...

mama...???? mama delete je... kihkih...

CintaKhadijah said...

CK paling tak suka bila dah taip pepanjang msg lepastu send, tunggu punya tunggu reply lama kemain. lepastu emosi sendiri. cek cek rupanya tak send lagi. hahaha.

Cik Itah@RRP said...

haha..sy pulak sangat sayangkan mesej+ yang ada sehingga tak sanggup nak delete jadinya hp slow..terpaksa juga buang ..huhu

dear xila said...

haa mmg time pending akan cpt cek kredit takut sumpah seranah heee

S.K.A said...

kalau ambe dah del msg 2 he3..smpai ble nk simpan?? dlu smpan lg jugak =) biasanya kalau pnding pn sbb line xok..kalau xde kdt, cel akn bgthu xde kdt..aik?? p dungun bt ape??

Liza Razak said...

samalah dengan saya..susah betul nak delete msg yang ada sentimental value ni :)