Tuesday, 8 July 2014

Selamat Hari Jadi - S.A.H.A.B.A.T


Selamat Hari Jadi sahabat,

May ALLAH bless you dear,
Semoga dipanjangkan umur,
Dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan.
InsyaALLAH, next year status dia akan bertukar "isteri".

( Hope kertas ni ada lagi dekat kau, 2005 )

Biella, aku sayangg kau sangat-sangat, rindu kau.
Terima kasih atas persahabatan yang belasan tahun nie.
Terima kasih sebab dulu kau selalu jadi pendengar setia aku.
Terima kasih sebab percayakan aku untuk mendengar isi hati kau.
Aku ingat lagi malam tu kau sedih sangat sampai datang rumah aku.
Kau menangis sebab ada manusia tuduh kau macam-macam.
Automatik dengan aku sekali menangis.

Ingat lagi tak dulu kita "perang sahabat". Hahaa
Drama. Aku siap campak gelang persahabatan ke bawah ( rumah flat )
Masa kita sembahyang terawih, yang itu biarlah rahsia kita berdua aje.
Main mercun mancis, baling ke "budak laki" sampai koyak baju dia.
Dulu kita selalu ikat rambut pattern yang sama kan.
Dulu la sekarang tak boleh da, dah bertudung.

Paling tak boleh blah kita kentut bergilir-gilir.
HAHAHAHAHAHAAAHAHAA !! ( x senonoh betul kita masa kecik dulu kan )
Kena tipu dengan uncle india yang jual aiskrim paddle-pop.
Dia cakap nanti dia datang balik bagi aiskrim free.
Sampai ke sudah batang hidung tak nampakk.

Allah. Banyak sangat kenangan dengan Biella. 
Tak tahu nak cakap apa, biarlah Allah saja yang tahu isi hati aku.



13 comments:

Azlealee Bashir said...

nakalnya ieqa masa kecik2..

Mrs Velentine said...

HB buat sahat eiqa

Sal Bee Yah said...

selamat hari jadi biella..

Jari Manis said...

Allolololo so sweet lah, friendship forever :-)

asHa Zain said...

hepi besday kawan datin seri eiqa..! =p

Azwar Syuhada said...

perghh..kentut bergilir2 tu tak boleh bla..haha

Eiqa Almond said...

@Azlealee Bashir heheheheeee :P

Eiqa Almond said...

@Mrs Velentine terima kasih akak :)

Eiqa Almond said...

@Sal Bee Yah terima kasih, nnti eiqa sampaikan ye :)

Eiqa Almond said...

@Jari Manis heheee harap macam tu la kak :)

Eiqa Almond said...

@asHa Zain ahhahahaahaaa XD terima kasih Dato'

Eiqa Almond said...

@Azwar Syuhada kannn mirzaa kannn, hahaa

Cik Itah@RRP said...

salam. have a nice birthday to your sahabat ok :))