Tuesday, 10 April 2012

Kes lari ikut kekasih dan sanggup tinggalkan keluarga

Assalamualaikum korangggsss..! 

Macam biasa aku masih terkapai-kapai depan laptop menghadap blog nie. Aku suke lah bace entry Nurul Chemay. Simple no sparkling and no something yg menyerabut kan kepala aku nak bace. Actually, entry aku kali nie aku nak stori mori dengan korang semua. Sekarang kecoh dengan kes lari ikut kekasih. Especially, perempuan. Tak pernah pulak aku dengar lelaki lari ikut kekasihnya. Hahaa Kalau ada pun maybe yg sama spesis. Kenapa ek saudari buat semua tu.? Tekanan perasaan,jiwa.? Alasan sama je aku dengar. Cuba lah cari alasan lain daripada yg lain. Paling mengejutkan aku kes nie berlaku di kalangan gadis yg masih berumur belasan tahun. Wahh.! Teror adik. Hebat sangat ye adik buat emak dengan ayah macam tu. Tak sayang emak ke.? Tak sayang ayah kandung sendiri ke adik.? Kenapa perlu menconteng arang ke muka sendiri.? Aaron Aziz pun x mau tau.. Hihihiii Cinta sementara je semua tu dik. Sehebat manapun adik dengan kekasih merancang kalau x ditakdirkan bersama x bersama lah jugak.




Korang yg dekat luar sana, aku nak tanya sikit nie. Bahagiakah kita tanpa restu emak dan ayah kita.? Bahagiakah hidup kita tanpa keizinan dari ALLAH s.w.t.? Hmmm aku pasti dan yakin jawapan korang mesti sama macam aku. Tak payah lah kita semua nak buat macam tu. Tak ke mana jugak. Alih-alih ke pangkuan keluarga jugak kan. Cinta nie sometime boleh merosakkan hubungan kita dengan keluarga kita sendiri. Jangan nak cakap cinta itu buta sangat lah padahal kita sendiri yg buta. Tak reti nak bezakan yg mana satu baik yg mana satu jahat. Yg mana satu mutiara yg mata satu kaca. Yg mana satu madu dan yg mana satu racun. Aku harap aku dijauhkan dengan perkara-perkara yg macam nie. Aminnnnnnnn....

9 comments:

NuZuL HaiRi said...

Jgn lah jadi camni.. rugikan diri sndiri je :)

.: iEyLa :. said...

jangan sesekali sakitkan hati mereka (mak ayah kita).. :)

Eiqa Almond said...

Betul tuu kawann :)

ALE said...

tak bahagia tanpa restu.

Taman Persinggahan Kayangan said...

Cinta yang tak direstui bahagianya hanya sementara jer..kan eiqa..salam kenal..

Eiqa Almond said...

@Ale Restu tu penting kan kawan :)
@Taman Persinggahan Kayangan yupp2x..hihi salam perkenalan juga.. ngeee~

sesuatu yang tak pasti said...

jyeahhh . setuju dengan kakak cntekss :) weheeee .

Eiqa Almond said...

eiydaaaaa...!!!!!
hehehehee :D

nadilah said...

Tak akan berbunyi kalau tepuk sebelah tangan kan..

Tanaman pinang rapat-rapat
Supaya senang puyuh berlari
Ku pinang-pinang tak dapat - dapat
ku pujuk-pujuk ku bawa lari