Tuesday 10 April 2012

Berita MyMetro

BUKTI...Che Yusoff menunjukkan penyambungan bekalan elektrik  secara haram dalam pondok  kebun sawit jirannya. Gambar kecil, Mohd Azri.
BUKTI...Che Yusoff menunjukkan penyambungan bekalan elektrik secara haram dalam pondok kebun sawit jirannya. Gambar kecil, Mohd Azri.

MERSING: Tindakan seorang penduduk memasang pagar elektrik secara haram bagi menghalang babi dan gajah merosakkan kebun kelapa sawit miliknya di Kampung Gajah Mati, dekat sini, meragut nyawa jirannya sendiri. Mayat Mohd Azri Che Yusoff, 29, ditemui dalam keadaan tangannya tersangkut pada pagar dawai elektrik berkenaan jam 9 pagi kelmarin selepas dia dilaporkan tidak pulang ke rumah sejak keluar pada jam 8 malam sebelumnya.

Bapa mangsa, Che Yusoff Che Ahmad, 66, berkata, anaknya bersiar-siar di kawasan kejadian yang terletak 100 meter dari rumahnya jam 8 malam Jumaat lalu sebelum tidak pulang ke rumah. “Kami amat bimbangkan keselamatannya dan segala persoalan terjawab apabila jiran memaklumkan menemuinya di kawasan berhampiran pagar elektrik itu pagi semalam (kelmarin),” katanya ketika ditemui, semalam. Che Yusoff berkata, ketika itu dia berada di luar kampung dan bergegas pulang ke rumah sejurus diberitahu mengenai kematian anak keenam daripada tujuh beradik itu menerusi panggilan telefon oleh isterinya, Rahmah Ag Ahmad, 62.
BONGKAR...rakaman CCTV menunjukkan aksi dua suspek.
BONGKAR...rakaman CCTV menunjukkan aksi dua suspek.
KANGAR: Kumpulan wanita berjubah yang aktif mencuri susu di pasar raya di beberapa lokasi seluruh negara muncul di bandar ini dengan taktik lebih agresif sebelum dicekup polis selepas perbuatan mereka dirakam kamera litar tertutup (CCTV). Dalam kejadian di sebuah pasar raya di Jalan Kaki Bukit, di sini, Khamis lalu, lima wanita terbabit dikesan mencuri puluhan susu tepung berjenama yang bernilai kira-kira RM10,000 dengan cara menyorokkan barangan itu di celah kangkang mereka. Melalui rakaman CCTV, mereka yang bertudung labuh, berbaju kurung dan berjubah dilihat keluar masuk premis pasar raya itu sebanyak empat kali dan dengan selamba menyorokkan tin serta kotak susu yang dicuri di dalam pakaian masing-masing.
Pihak pengurusan pasar raya yang menyedari perbuatan itu selepas melihat rakaman
 CCTV terus membuat laporan polis. Siasatan polis kemudian mendapati lima wanita terbabit turut dibantu enam lelaki dan polis menahan enam daripada mereka termasuk dua wanita di Klang, Selangor dan Bukit Jalil, Kuala Lumpur, pada Jumaat lalu.


                                                                                                                      

No comments: