Tuesday, 7 August 2012

S.A.H.A.B.A.T (◕‿◕✿)


Apa itu erti sahabat.???
Kawan di waktu senang ramai tapi kawan di waktu kita susah. Bagaiman pula..??
Sudikah mereka meluangkan masa untuk kita.?? 
Mendengar luahan hati kita di saat kita memerlukan teman.

"Selemah-lemah manusia ialah orang yg tidak boleh mencari sahabat, dan orang yg lebih lemah dari itu ialah orang yg mensia-siakan sahabat yg dicari" - Saidina Ali

"Persahabatan sejati akan membawa kerinduan yg abadi. Sesungguhnya persahabatan itu lebih unggul dari percintaan. Tanpa persahabatan percintaan akan berakhir. Tetapi tanpa percintaan persahabatan boleh kekal. Oleh itu hargailah persahabatan yg terjalin"

"Sahabat sejati...
Adalah mereka yg sanggup berada disisi mu ketika kamu memerlukan sokongan"

"Maafkan ku wahai Teman..
Jika aku menyakiti hatimu bukan niatku menyakitimu bukan niatku melukakanmu"



Take Note : Teman engkau lah tempat aku mengadu tika tawa pilu. Akan aku hargai hingga akhir hayat ku di dunia ini. Ku pinta oh Tuhan agar berpanjangan persahabatan yg telah engkau cipta antara kami. Aminn.

20 comments:

Arfah Thp said...

postingan yg mantab..hehe
bagi saye,,, sahabat adlah keluarga terdekat saat saye jauh dari kluarga saya... sahabat selalu mengerti, memberi bantuan tanpa diminta..

makasih udah join keblog saye,,
salam kenal,salam bloger je

Azham Vsvc said...

Hehe, saya selalu gadoh dgn kawan baik saya, sampai kadang2 rasa tension dgn dia....tp pergaduhan tu yang membuatkan kami rapat huhuhu

syafiqakarim said...

best kalau dpt jumpa yg benar benar sahabat ni

WuMing said...

Trima kasih kerana follow My Blog... Saya dah follow sini lama dah....

Hans said...

susah nak cari sahabat yang betul2 sahabat tapi bukannya mustahil :-)

NARUMI ISOZAKI said...

Sahabat: Selalu ada masa senang & susah. Lebih-lebih lagi masa susah! =D

Eiqa Almond said...

Arfah : betul tu.! :) Salam perkenalan jugakk..

Azham : sye pun pernah hadapi dgn situasi macam tu.

Syafiqa : betul tuuu. :)

WuMing : same2x.. oh yeke.?! sorry2x maybe x perasan koot.

Hans : sokong2x.!! :D

Hakak : eiqa sokong kate2x akak tuu. yg ade wktu susah tu laa "sahabat".

are_lin@yu said...

dalam idup sahabat mmg penting ;-)

Eiqa Almond said...

ar-lin@yu : betul tu. tanpa kawan kite mesti kesepian.

Neiaa said...

nak ajak awk join contest http://neiaa90.blogspot.com/2012/07/contest-my-beloved-follower.html

man said...

terbaik lah ayat dia..hehhe

JIE [JW] said...

^^ salam kenal dan salam persahabatn.. senang bisa tau anda, mari berkunjung dan follow my blog yg sederhana ini di http://jhadiwijaya-jhadiwijayablogspotcom.blogspot.com/

Eiqa Almond said...

Man : terbaik kan.?? contohi lah saye. ahaha *muke selengee

Jie : Ye,salam perkenalan jugak. :)

Azee Hana said...

betul tu..memang susah nak cari sahabat sekarang ni...banyak jugak kes kawan makan kawan,,haish,,macam2

Sixrone The Real 609 Community said...

Mantaff....
ikut terharuu...heheh...
slam knal...

Nasuha said...

salam aidilfitri. selamat hari raya :)

Eiqa Almond said...

Sixrone : huhuu salam kenal jugak.

Nasuha : selamat hari raya.!! :)

dyabunga said...

skrg ni nk jumpa sahabat susah..yg ramai hnye kawan..:)

Everything's Everythings said...

Best baca psal sahabt ni.. Semoga aku dapat menjadi sahabat yg baik diantara rakan-rakan aku.. amin ;D
tiba-tiba teringat pulak citer Friends

El-Amdah Ihsan said...

salam kenal from me....