Monday, 29 October 2012

Duduk rumah makan makan makan


Assalamualaikum korang korang dan korangs.


So, apa cerita dengan sambutan Hari Raya Aidiladha korangs semua.?? Meriah ke tak meriah.?? Best ke tak best.?? Aku biasa je, hehee TAPI yang luar biasanya aku duduk rumah asyik makan makan makan dan makan. Aku baca doa makan dah pun. Maybe nie lah gaya orang yang menetap luar yang jauh dari keluarga. Opps.! Jauh ke.?? Hahaa Btw, seronok sangat cuti minggu nie sebab adik aku yang UiTM yang jarang gilee balik rumah tu ada sekali. Dia baru balik dari Sabah, orang busy dengan MPP kannn. Untung lee tenuk. ( nama manja dia ) Memang macam-macam cerita lah kiteorang adik beradik. Malam tu semua adik-adik aku 6 orang ada dekat ruang tamu. Masing-masing buat hal sendiri. 

Satu penyakit dan tabiat yang agak sukar di kikis tiap kali balik rumah confirm.!! Lepas salam semua confirm aku akan pergi ke dapur then tangan pun secara automatik akan bukak peti ais mencari segala makanan yang boleh di terkam serta merta. Kalau tak de aku akan bersuara "ibu masak nasi tak". Adik aku pun dah naik perli aku tiap kali aku balik rumah. "Balik rumah je pergi dapur, balik rumah je cari makanan" Okayyy, memang aku kuat makan tapi badan still selim melim. Kalau naik pun naik ke muka je. Soo, pada mereka yang naik dekat peha tu jangan jealous yee, ekekeee

23 comments:

cikeyrah said...

samalah dengan qira kalau balik kerja, dapur tmpt yang pertama di singgah hehehe

Eiqa Almond said...

Hahhaaa kuat makan jugak ek keyrah nie.!! ;D

Papa Mifz said...

salam kenal...

selagi ado selera nak makan tu makan jer la yer...:)

♥ Nana BamBam ♥ said...

ok, sama la lebih kurang biase je ngan nana...hehhee

tapi kalau bab makan makan makan tu xde la pulak...huhu

Nick Nashram said...

2 tahun raya aidiladha kt tmpat org..huhu..susahnya kalo duk jauh bekerja.tapi best jugak raya kt negeri org ni.

kay_are said...

same r.. makan r banyak mane pun mcam takde efek je... mane g makanan tu tak tau r.. confuse gak kadang2..

Hanif Idrus said...

hehehehehhe...sama ler kita..makan..mkan..

Arjuna Silvera said...

lumrah org pompuan kot..kedapur je keja nya

fiza said...

Makan selagi boleh makanm ^_^. Untunglah...mkn banyak badan still maintain.

AHMAD AFIQ said...

xsangak kuat makan tapi xbesar2

PinkUmmi said...

kuat mkn ye :)

Eiqa Almond said...

@Papa Mifz : ehee baik boss.!! :D

@Nana : hehee jom jeles kan org lain.

@Nick : 2 tahun.?! Lama nyaa :O

@kay_are : hahhaa tulaa, confuse kan.?? ;D

Eiqa Almond said...

@Hanif : ehehe sep sikit.! ade geng.!

@Arjuna : maybe laa koot, hohoo

@Fiza : hehehe sila jelous :P

@Ahmad Afiq : hehe tulaa biasa nya org bdan memang kuat makan dan org badan besar kurang pulak mkan nye.

@PinkUmmi : aah, ngeeee~ :D

White Dove said...

Slmt Hari Raya Aidiladha (wlpn lmbt). hehe.. :)

sal ya said...

sama je la masa akak time belajar dulu2. asal balik je mesti nak makan. makan dan makan lagi.

Eiqa Almond said...

@WhiteDove : ehehe xpe2x.!! :D

@Kak Sal : memang lumrah student koot, hihii

Zie said...

akak kalau duk rumah pun suka makan.. huhu tq follow blog akak

Eiqa Almond said...

@Kak Zie : kita geng akakk.!! :D alaaa, xde masalah la akak :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

akak pun dok jer rumah mulut ni mesti nk kunyah makan juga hehehe

Eiqa Almond said...

hahhh.! akak pun sme jugakk.!
ahhahaa yeahh, ade geng.. ;)

widiea azira said...

orang perempuan dengan dapur ni mmg tak jauh. .haha

widiea azira said...

orang perempuan dengan dapur ni mmg tak jauh. .haha

Eiqa Almond said...

Hahhaa itu memang akan melekat punyee laa kan dengan perempuan. :D