Wednesday, 3 October 2012

Seharian bersama | Belog Nurul Chemay |


Assalamualaikum korangs korangs dan korangs.

Lagi sekali entry "midnight" muncul di screen laptop anda. 
Kalau rasa mengantuk pergi tidur esok baru baca entry aku nie, okay.?? (ayat kejam)
Hahh.!! Meh sini aku nak story nie. Aku rasa salah sorang daripada korangs mesti kenal kan blogger yang bernama Nurul Chemay nie.?? Alaaa, budak yang ceria je dekat blog dia tu, yang mata besar tu, yang comel tu. (tak boleh puji lebih-lebih kembang hidung dia nanti) Hahaa Hujung bulan 8 hari tu aku ada jumpa dia dekat Mid Valley. Mungkin dah sampai seru koot kiteorang jumpa, ehheehe Actually, aku kenal dia melalui Facebook je pun sebab dia berkawan dengan Mr.London masa dekat matrix dulu. Entah macam mana boleh rapat dengan dia. Siap skype bagai, huhuu Suara dia comel (serak basah). Time dia cakap dia dah sampai dah perghh cuak weii. Macam nak jumpa pakwe je. Tengok-tengok dia sama tinggi dengan aku. Dia pulak ingat aku pendek dari dia. Sampai panggil aku "budak kecik". (eiqa matured la chemay) 


Comel kan dia. First.! Aku boleh cakap pasal dia. Dia memang "happy go lucky", cepat masuk dengan orang yang baru dia jumpa. Tengok jela hari tu sekejap je dia boleh ngam dengan Atien. Chemay simple je orang dia tapi aku rasa dia ramai peminat laa. Ngeeeee~


Tahu tak dekat Mid Valley tu bosannn so jalan lain kiteorang tengok movie jelaa. Tak ingat cerita ape tiket wayang ada dekat Chemay laa tak dapat nak tunjuk (baru nak berlagak sikit). Jangan ingat lepas tengok wayang tu kiteorang give up, pergi cari tempat game la jawabnya. Hahahaa Kalau aku tahu tak de la aku nak pakai baju yang nampak ke perempuanan, tahu aku pakai macam dorangs tu. Dengan tanpa melengahkan masa bagi duit ambik token, mulakan penggembaraan andaaa.!!! Jengg Jengg Jengg.





Seronok gila lah seharian dengan dia. Paling good news.! Tiket balik rumah dia ada malam je soo aku dengan Atien apa lagi bawak balik rumah kiteorang la, Hahhaa Security guard tu tanya aku tu siapa (sambil muncung ke arah chemay) tapi aku senyum je terus naik lif, ngeh3x. Malam tu tidur dengan dia main gitar dengan dia. (Masing-masing masih dalam pembelajaran) Hope, aku dapat jumpa dia lagi. Aminnn.. :)

| Eiqa sayang dan rindu awak Nurul Akmal |

9 comments:

chemay said...

aaaaa rindu nak lepak lagiii
nanti cuti chemay gi jumpe korang lagi k?
kite gi main roller blade pulakk
ngeeeee

Eiqa Almond said...

hahhh.??!!!
Roller blade.???
Nak3x.. :D
Besttt tuuuu..

Khalilah MNor said...

Tak pernah lagi jumpa teman dari internet depan2.. tp besh gak eh? :D

Salam kenal:)

Woofer Storm said...

siapa tak kenal chemay,hot blogger tu..

widiea azira said...

kenal!! kenal!! kenal!! tp tak penah jumpa mcm ni. ..nak jugakk lepak mcm ni

Eiqa Almond said...

@Khalilah : Best kalau orang yg kita berkawan tu seperti yg kita bayangkan dekat Fb. Jangan salah pilih kawan alam maya sudah. Salam kenal mugak :)

@Achie : Hahhaa tau xpee.. ;D

@Widea Azira : Hehhee kalau kita keep in touch boleh kte jumpaa :)

cikeyrah said...

Bila nak lepak ngn keyrah pula ;P

Done follow kamu ;)

Eiqa Almond said...

Jom keyrah jomm.!! :D

Mazni Mazlan said...

adeehhh..jlous la sy,, hurm.. :(