Saturday, 10 November 2012

Orang asli sekarang tak macam dulu

 

Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Before that aku nak tanya korangs pernah berkawan atau ada tak kawan asli.??
Aku semenjak pindah Pahang laa aku ada kawan asli. Sini lah aku bagitahu yang aku duduk mana dekat Pahang nie, sebab sebelum nie dalam entry aku, aku tak pernah nak mention aku duduk mana dan aku belajar dekat mana. Takut nak public kan, heheee Nanti jadi HOT. Phuihh phuihh hakktuiihhh Actually, aku duduk dekat Janda Baik. Aku dapat rasakan antara korangs nie mesti pernah pergi kan sebab Janda Baik nie famous jugak laa dengan resort, sungai and bla bla bla.

Berbalik kepada tajuk entry aku, aku pindah Pahang masa form4 so masuk sekolah baru laa kan, mula-mula tu pun aku pelik jugak asal dorangs nie tak pakai tudung sebab muka tak nampak macam orang asli yang selama nie aku tengok dalam cerita. Macam melayu kita. Rambut bukan kerinting youu, rebonding lagi kalah awak awak dan awak. Cara pakaian dorangs pun not bad jugak macam kita yang melayu nie.
 ( Lagi sekali kalah awak awak dan awak ) 

Lama jugak nie tak terserempak dengan dorangs, ada yang dah khawin dah ada anak. Nama dorang pun tak de la pelik mana pun Karshima, Juliza, Mira. Ohh, ye. Korangs jangan ingat orang asli nie low standard pulak, rumah dorang pun rumah batu tau, kalah aku yang rumah papan+batu nie, hahaaa Sobsobsobb~ Tapi ada yang bukan islam dan ada yang beragama islam. Kawan kelas aku dulu budak lelaki suka bebeno usik dorangs tau "ya ajek, ya ajek". Bahasa orang asli. Okay laa, ini saja mahu diceritanya. Hehee

Saja nak tayang gambar nie, curik dari google, opss.!! 

20 comments:

hananhadila said...

maju diorang lagik dari hanan -.-

Eiqa Almond said...

hehehee tp hanan mesti ada lelebihan yg xde pada dorang :)

ieda said...

akk di pekan nie .. ari2 jumpe org asli dan kemboja .. kadang2 rasa dah macam mereka dah huhuhu
sbb ramai sgt !!!

Lady said...

asli dah moden :) kelas gitu.....

Nick Nashram said...

rumah orang asli pun dah ade astro dan wifi..rumah kite belum tentu lagi..huhu

Suara Hati said...

asli bukan sembarang asli...moden diaorang nie..

nur azian said...

mmg..org asli lagi pandai dr kite pon ade..dulu penah terserempak dgn org asli yg blaja kat u,dan skrg da jadi guru da pon..terbaik la >_<

♥ Nana BamBam ♥ said...

ikut peredaran zaman katakan..huhu

♥ Cmª shIemª ♥ said...

ok la tu ramai kwn yg berbilang kaum..
msti org aslin sekarang dah lgi moden kan? :)

oh ye..ya ajek tu mende?

Jna marcello said...

mereka da semakin maju ;D

Eiqa Almond said...

Kak ieda : akak nak join kee.?? kih3x. ohh, akak kat pekann, nak tanya hari tu tp lupaa, hehee

@Lady : tahu xpee, kalah awak awak awak dan awak.. :P

@Nick : hahaa tahu xpee, sedih hati niee.. >,<

@Suara Hati : uyohh, kata-kata diaa. hehee

@Azian : yeke?!! :O Wahh, memang terbaik laa.. :D

@Kak Nana : aahh kann :)

@Kak Cma : aah kak memang moden pomm, ehehe errkk, ajek tu maybe panggilan untuk perempuan tak silap eiqa, x ingat la kakk, ehhe

@Jna : tahu xpe Jna :)

aizamia3 said...

ada dikalangan dorang berjaya dengan cemerlang.. ;)

Eiqa Almond said...

aah betul, :)

man said...

Pergi cameron dan rompin..dah maju or x?..hehehe

Fendy said...

xpernah berkawan dgn org asli...tp tau diorang x mcm dulu dah...

Hanif Idrus said...

Mrreka dah maju dan ke depan...

Aleeya Atinza Saaid said...

raun2 terus sampai sini...slm ziarah...

kinara kinatara said...

huhu..betul 2..tuju sangat kod..:)

TiranaAduka said...

dunia tanpa sepadan.makin maju dan canggih

Noraziha said...

tak penah jumpa lg org asli secara real. tp kalo jumpa cam eiqa ckp tu pun dh tak cam diorang org asli sbb dah lebih kuranh kite kan. penah g janda baik..cantik sgt,mendamaikan