Monday, 8 July 2013

Jauhkan kumbang dari aku T_T

 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Masa aku tengah taip untuk entry nie ada sekor kumbang hitam kecik dekat meja..
Tapi aku "hempap" pakai beg sekolah adik aku, hahaa
Dari dulu lagi takut dan ibu, adik-adik selalu nyakat aku..
Aku tak suka okay kumbang, semua spesis kumbang even sebesar semut..
Tak sah kalau tak menjerit bila nampak kumbang terbang atas kepala, dalam bilik..
Pernah sekali kan aku nak pergi sekolah, dalam bas tu aku rasa sakit dekat pinggang..
Then aku ingatkan pin kain tu tercabut, aku pun rasa-rasa picit-picit..
Aku rasa benda keras macam badan kumbang, terus aku menjerit dalam bas..
Semua pandang, kumbang tanduk wehh.! KUMBANG TANDUK.!! Aaarrghhhhh.
Masa tu mula lah tangisan merdu aku kedengaran, hahaha
Jangan dekat dengan aku wahai puak-puak kumbang ( muka mohon simpati )


Cuma nak cakap Liya ucapkan terima kasih..
Pada yang wish birthday dia dekat entry yang lepas =)



23 comments:

Miza Lee said...

menarik cerite niee.. :)

siti ZAHARA said...

Eee..geli jgk..kumbang dia merayap2..dia punya kaki tu..eee..geli kut..

azstory311 said...

kumbang bukan seekor bunga pun bukan sekuntum...hehehe tetiba..

Mizz Aiza said...

tak suka juga kumbang..

With Julia said...

Adikkkkk!
Umi QI nih hehehhe lucu lah adik nih....takut gan kumbang eh? Umi QI takut gan lipas terbang hahhahahah lariiiiii....follow adik gak...jom keep in touch hehe

Nurzakiah Hanum said...

Assalamualaikum
anum singgah sini

Mila Ahmad said...

akak tak takut tapi akak geli-geliman...

shark said...

adeh...
pemdek umor kumbang tu arini..

AiSyA LiEzA said...

sy pun geli.. heeeeee~

Eiqa Almond said...

@Miza : haaippp.! :D

@Zara : takutt jugak ehh, ehehe

@Azstory : dah agak daa mesti ade org cakap gitu punyee, ahhaa

@Mizz Aiza : yeahhh.! kite geng. :D

Eiqa Almond said...

@Umi Qi : takut laa, ehhe Oooo, nanti eiqa bagi Umi Qi lipas laa :D

@Anum : Terima kasih sebab singgah :)

@Kak Mila : hahaa campak kangg dekat akak.! ;)

@Shark : hahaha sangat pendek.!

Eiqa Almond said...

@Aisya : sepp sikit.! Geng. heheh

aizamia3 said...

comel je entry ni.. ;)

Eiqa Almond said...

@aizamia : errkk, ganee tuu, hehee

Norhasniza Khalid said...

aaaaa... mama pun tak suka! geli geleman.. lagi kena hempap, mesi penyek!..

Mar Haini Abdul Rahim said...

saya kumbang hemsemmmmmm :)

cik azLyzah⊙.☉ said...

ooo...kumbang ne..kalau kumbang ne cik tak bape nak takut sangat..hahhaa

Eiqa Almond said...

@mama : ahhaaa boleh nyakat mama niee ;D

@Kak Mar : rinduuunyeeee nak tengok kak mar dekat blog..! Awwwww.! Awak sangat hensemm, ehehhe :P

Eiqa Almond said...

@cik : apeee.? :O Hebat laa cik x takuttt..

hainom OKje said...

Setakat kumbang ni okje pegang je!!! No hal! Hehe

S.K.A said...

ha3 malu x?? smua pndang ke =) igtkn kumbang a.k.a lelaki..upenya serangga btol..sy pn xsuka..sbb kaki dia 2 cgkam kuat sgt..smpai bercalor muka..ha3

Mimie Najib said...

sama la ngan akk pun..kalau ada kmbang kecik yang htam tu, mula la rsa tak aman. bila dgr dia terbang laga2 ngan lampu...mencikkkk..

Eiqa Almond said...

@OkJe : wahhh.!! mcm ibu eiqa laa. ;D

@S.K.A : maluuu oooo, berpaut dekat bahu adik pulak tu, ahhaa nie mesti S.K.A pernah kena nie, ahhha

@Kak Mimie : hahh.! eiqa yg kumbang kecik tu laa paling takutt, haha iteww un mencikkk gak.!