Wednesday, 3 July 2013

Kisah masa kecik-kecik dulu

Assalamualaikum korang korang dan korangs..

1. Suka pakai baju kurung bila nak keluar main dekat taman permainan.
2. Asyik pakai baju kurung dengan gaun.
3. Umur 4 tahun dah pandai masak nasi atas dapur gas.
4. Pernah kena bantai teruk dengan ibu sebab kurang ajar dengan kawan.
5. Suka tengok WWE ( aku suka Undertacker, John Cena, Batista, Chaina, The Rock )
6. Suka panjat pokok kena la dengan tahun aku lahir, Tahun Monyet, hahaaa
7. Ayah belikan pedang mainan, aku main sampai patah sebab tibai ayah.
8. Dari kecik memang hobi aku memasak sampai sekarang.
9. Tak kisah lauk tak de tapi pastikan kicap ada. Hehee
10. Masa aku tadika dekat Taman Nirwana, Ampang first day dekat situ ibu tinggalkan aku dengan teacher, then aku menangis depan kawan-kawan sampai bukak kasut, stocking bagai.
11. Masa aku demam, ibu belikan kuih deram sampai sekarang aku suka gila kuih tu.
12. Suka tangkap berudu, buat main.
13. Pernah kentut gilir-gilir dengan sahabat dunia akhirat aku. Mwhahhaa

\

21 comments:

Cik Pensil said...

no 13 tu aiyoo >_< haha

Eiqa Almond said...

Alaaamaakkkk, pensil baceee.!!
Hhahahaa ;D

mirza syazwina said...

hahaaa,true friend la dengan kawan tu^^

Eiqa Almond said...

hehehe sgt truee :)

azstory311 said...

no 13 tu lah punca jerebu.. mohon kurangkan aktiviti tersebut dimasa kini dah hadapan..hahaha

Eiqa Almond said...

@azstory : oittt.! hahaaa itu duluu laa time xde jerebuu, ahaha sekehh kangg, ahahaa

azman Arsad said...

hahahahaha.. semua kenangan yang indah-indah

Eiqa Almond said...

@azman : hehee tulaa pasaaiii.. ;D

arnissa said...

nom 2 tu samee... tp xpakai bju kurung dgn gaun, pakai dgn suar trek suit.. he he hee

Ainim Suju said...

Salam perkenalan

Saya dah follow..thanks ye follow blog saya

Eiqa Almond said...

@arnissa : hehe yeahhh.! same, xpe lain sikit jee tuu :P

Eiqa Almond said...

@Ainim : Salam perkenalan jugak :) You're welcome :)

Normi Nieza said...

samalah thn lahir kita(thn monyet)..haha

Kakzakie said...

Kiranya eiqa ni boleh tahan ligat dulu-dulu ye...

Nur Azwa Edora said...

sebab tibai ayah? wow . boleh tahan jugak awak niee :P

S.K.A said...

ha3..aduhaihai..tergelak bila bca =) ganah pun ada..lmbut pn ada..ke memasak smpai patah senduk??? hi3

AiSyA LiEzA said...

hahahahxD adoyaii~ main masak2 ke :p hahaha... xD sy suka masakan kicappp~ kicap maniss..kicap maniss... ekekkek :)

Amirul Ramli said...

saya sampai sekarang tengok WWE! hahaha.. dulu pergi sekolah siap tampal sticker undertaker dekat beg. huhu

Eiqa Almond said...

@Normi : sebaya laa nie eh,?? hehe

@Kak Zakie : aah kak. ehhe :D

@Azwa : ehhe moh lee kte lawan.! :D

Eiqa Almond said...

@S.K.A : uikkks.! Itu masak x ikhlas da tu namanya, hahaa So far tak de laa smpai patah senduk, hahaa

@Aisya : ehehee yeahh.! geng kicap.

@Amirul : makkk aiii, siap tampal sticker lg tuu, ahhaa hebat hebat.

Mimie Najib said...

amboi..bukan main dia ye..bab pakai baju kurung tu sama la ngan akk..padahal orang lain pakai bju seluar je..hehehe

bab kentut tu akk xpernah buat..giler betul kalau blh buat..haha