Wednesday, 10 July 2013

Puasa puasa puasa

  Assalamualaikum korang korang dan korangs.
Pagi tadi masa nak sahur aku berebut ikan sambal dengan adik aku 2 orang nie. Sebab ikan tu tinggal berapa ketul je ayah pulak tak makan lagi. Demi ayah dan demi adik aku terpaksa laa aku belah ikan aku, ekor bagi adik perempuan dan kepala bagi adik laki. Susah dorang nie kalau bangun sahur muncung mengalahkan ikan todak nuhhh. Hahhaa *jahat pulak aku
Tapi adik aku ( maaflah eh aku nie ada ramai adik ), yang umur 5 dengan 6 tahun nie pun puasa jugak hari nie. Aku nie jenis kasar so pagi tadi ibu kejut budak nie lemah lembut, datang aku hahh hammbikk terus aku dukung dia bawak pergi dapur.
Lepas makan tu bagi dorang layan kartun kejap, bodek-bodek kan. Hahaa Yang lelaki tu 6 tahun, dia dari umur 4 tahun dah puasa penuh tauu. Tak tinggal langsung. Macam aku masa kecik. Tapi yang baju pink tu banyak songeh, aku rasa macam nak sekeh-sekeh jee, ahhaaa Tapi puasa tetap puasa no eat eat.

Adik kakak kan kuat so kenalah puasa ye =)

13 comments:

Acik Riotaro said...

slmat berpuasa eiqa

Normi Nieza said...

selamat berpuasa..:)

shark said...

hahaha..
mesti akak dia pn cmtu gak dulu2..
kompom :p

Eiqa Almond said...

@Acik : okay Acik, you too :)

@Normi : hehee x nak lee puasaaa :P

@Shark : mesti TIDAKKK..! hahaha XD

Nurzakiah Hanum said...

selamat berpuasa

Eiqa Almond said...

Iyee, terima kasih :)

siti ZAHARA said...

selamat berpuasa =)

boni kacak said...

hahahaha. kelakar pulak tengok yang banyak songeh tu, mesti ada je alasan dia kan untuk berbuka.hehehe

salam ramadhan ye awak :)

S.K.A said...

baguslah =) kecik2 dh belajar berpuasa..kakak yg baik

Sarah Mohd Saleh said...

nasib lah terus dukung bwk ke dapur,kalau curah air ke muke die, lg melalak die.hehehwhe,bagus betul deyrog kecik2 pose.

Mizz Aiza said...

bagus berpuasa dipupuk sejak kecilkan..

NARUMI ISOZAKI said...

Wahhh! bagusnya dr 4 tahun dah puasa penuh! hehe. eiqa anak sulung ke?

Sya Mimie said...

garangnya kaklong kawasan mana ni?? haha
bagusnya adik2 eiqa..dah latih dari kecik.. :)