Wednesday, 3 July 2013

Satu kejadiaan yang tak mungkin aku lupa

  Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Beberapa tahun yang lepas, umur aku kira-kira dalam 14-15 tahun ada satu kejadiaan yang tidak dipinta oleh aku mahupun adik aku. Ianya terjadi begitu pantas bagaikan nangka busuk jatuh ke tanah. Lebih kurang pukul 1 tengah malam, kami 3 beradik tidur di dalam bilik. ( Masa tu ada 3 adik sekarang dah up jadi 6 ) Sedang aku lena tidur dan dibuai mimpi-mimpi yang indah, aku merasa sesak nafas dan dada aku sakit sangat sebab tak boleh bernafas. ( apa aku cakap nie ) Apa semua nie, Ya Allah sakitnya. Masa tu hanya Allah saja yang tahu.

Aku panggil nama adik aku sambil airmata mencurah-curah tapi tak de siapa pun yang dengar. Anda ingin tahu kenapa.?? Haaiishh.! Adik aku laa tidur katil tingkat atas entah macam mana dia boleh jatuh ke bawah, elok sangat laa aku pulak tengah tidur atas katil belah bawah. Sedap punya tempat dia mendarat.! Berat gilaa koot dia, dari tempat tinggi pulak tu. Segar lagi ingatan aku pasal nie. Aku menangis boleh dia tak sedar. Lama tak pakai katil tingkat-tingkat nie oooo. Rindu pulakk dekat katil nie.



11 comments:

Hatimi Tahirruddin said...

haha bahaya jugak tu...nasib takde apa2 yg serius... :)

azstory311 said...

Katil atas tu xde palang besi, bahaya betul..

Ira said...

rindunya kat eiqa.. hehe..
peluk2 sketttttt :)
saspen je baca entry eiqa, akak igtkan eiqa kene tindih..
baru nk kata yg akak pn penah kene himpit jgk.
skali adk eiqa jatuh atas eiqa. tp elok plak ek dia pn x sedar. mesti dia lending tu elok2 kalau x mesti terkejut pnya :)

Normi Nieza said...

bahaya tu..huhu

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

moral of the story lain kali tido katil atas..hehehe
btw datang singgah & follow sekali..;p

Mila Ahmad said...

kalau yang duduk atas tu badan double XL boleh penyek ko dik haha...

Kesuma Angsana said...

hehehe nasib baik xde apa2 yer

Eiqa Almond said...

@Hatimi : alhamdulillah, nasib baikk je tu, hohoo :D

@AzStory : aah, sebab main gayut, ahhaa patah..

@Kak Ira : heheee Peluk akak jugakk.! Tulaaa, boleh sedap dia tidur balikk.. haaishh

@Normi : ehehe tahu xpe.

@Mrs. Secretary : hahaa aah, betol2x.! :D Eiqa cari link tp x jumpaa laa :(

Eiqa Almond said...

@Kak Mila : tahu xpe kakk.!! Hahha Tp okay lagi laa time tu dia kecik sekarang memang XXL, nasibb.

@KA : aah, okay je esok pagi tu, ehehe

S.K.A said...

erkkkk msti skit sgt2 2 kena hempap..igtkn kena tindih ke apa..ptt la dia jtuh..xde pghadang kt tepi 2..agaknya dia spesis tido buas kot..he3..

Eiqa Almond said...

Hahahaha sangat buas oooo itu budakkk XD