Saturday, 24 August 2013

Congratulation S.A.H.A.B.A.T


Assalamualaikum korang korang dan korangs..

First of all, congratulations to my bestfriend Sha and her husband Safwan. Tahniah ! Tahniah !!
Ingat tak entry aku yang kawan aku khawin and aku jadi pengapit dia tu ? Nahh, dia la orang nya.
Murah rezeki dorang tau, nak tahu kenapa ? Jeng Jeng Jeng. Dorang bakal jadi ibu dan ayah.
Aku dengar berita nie hari tu dari Sha, happy tak terkata sampai menangis. Hahaa Overacting.

Siapa tak happy weh kawan baik sendiri dari zaman sekolah, yang dulunya cepat aje nak merajuk kalau dia segugut dan aku tak nak teman pergi tandas, yang dulunya ajar aku cara nak bluetooth lagu sampai tak perasan cikgu dah ada dekat belakang kteorang, yang dulunya ajar aku dalam subjek agama/matematik, yang dulunya buat aku panjat kepala paip sampai tercabut gara-gara nak menyakat intai dia dekat bilik air sebelah, yang dulunya pergi Thailand bawak balik untuk aku macam-macam. Errk, okay la cukup sudah cukup.
Sha hamil 2 bulan daa. Alhamdulillah, Ya Allah kerana Engkau telah memberi kebahagiaan kepada sahabatku.
Mohon ajar anak kau panggil aku kakak. Sekiann. Hahaa



31 comments:

Aku Penghibur said...

wahh jadi pengampit :) tahniah untuk mereka dan semoga berbahagia hingga ke anak cucu

acik nak minta pendapat dan kritikan di sini : http://www.akupenghibur.com/2013/08/allah-menjadikan-kita-manusia-dengan.html

Eiqa Almond said...

aminnn :D

S.K.A said...

ha3..prasan muda eh..sy xsuke jd pgapit..dah 2org sy tolak..hak3..ape pn tahniah bt kawan =) semoga semuanya selamat dan dipermudahknNya..Amin2..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

Nakal juga dulu yer hihihi...
tahniah utk kwn iqa yer

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tahniah kepada sahabat eiqa.. seronoknya dah nak jadi ibu dan ayah.. :D

Nick Nashram said...

org kata kalo jd pengapit jodohnye ngan pengapit tu jgk..huhu..tahniah kpd yg dah kawen n bkl jd ibu/bapa.

Eiqa Almond said...

@S.K.A : eiqa memangg mudee :P aminnn..

@Kak Waniey : nakal sikit ajee kak, ehhee Terima kasih kak :)

Eiqa Almond said...

@Kak Aiza : tulaa, bahagia la hidup dorang lepas nie :D

@Nick : Adehhh. Tak nak Tak nak. Haha Pengapit lelaki tu bawah umur eiqaa. hahaa

Tinta Lana said...

Salam.

Mesti terharu giler kan,hehehe

Org yg dah lama kita kenal dari kecik, skrg ini dah nak jadi mak bapak.

Norhasniza Khalid said...

teringat pulak nostalgia mama masa mula-mula mengandung dulu.. aishh ... hihi

Mila Ahmad said...

TAHNIAH buat kawan ko dik akak jugak yang belum.ko bila lagi ehemmmmm ~ haha...

Eiqa Almond said...

@Tinta Lana : aah, ehhee :)

@Mama : ecehcehhh, mama mengulit kenangan gituuuu.. ;)

@Kak Mila : InsyaALLAH nanti ada la rezeki akak nanti :) Ape eiqa pulaakkkk, ahhaa

Mar Haini Abdul Rahim said...

alhamdulillah... pahni eiqa jd ontiii la plakk... hehe aii makcik eiqa :D

Eiqa Almond said...

oooooo, xpe xpe...
nanti nk suruh anak kawan eiqa panggil kak mar nenek mar :P

Ira said...

tahniah buat sahabat eiqa..
tahniah jg buat eiqa sbb bakal jd MAK CIKKK.. hehe... perasan la nk suh baby panggil kakak.. haha..
gurau je.. don't take heart.. :P

Sarah Mohd Saleh said...

sonok beteii bile tgk kwn pregnant ;D

Qhaifa Nur said...

tahniah buat kawan tuh...

Nasuha said...

Jom sertai Segmen: Doodle Aku & Gitar dan dapatkan doodle muslimah main gitar yang comel. http://nasuhanass.blogspot.com/2013/08/segmen-doodle-aku-gitar.html

Eiqa Almond said...

@Kak Ira : hahha dont worry kak.! eiqa ok jelaa, ehhee Elehh, akak jeles lee tuuu :P

@Sarah : ehhe kan kann.! :D

@Qhaifa : terima kasihh :)

Eiqa Almond said...

@Nasuha : ok dearr, akak dah join, ehee

Sya Mimie said...

tahniah buat kawan eiqa.. :)
lepas ni doakan tuk akk juga ye..
nti eiqa dapat anak sdara..ehhhh.. haha

Eiqa Almond said...

Terima kasih kak..
Eh, macam eiqa pulak yg pregnant, ahaha
insyaALLAH kak :)
ehhhh ehhhh, kakak sedara la Kak mimieee :P

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

tahniah buat kawan Eiqa k :)

Eiqa Almond said...

terima kasih atas ucapan tahniah tuu Itah :)

Shark Kay said...

tahniah buat mereka..
best frenz dia yg ni bila pulok:)

Eiqa Almond said...

haiipp.!! haaipp.!!
siku kangg, ahhaa
kawan dia lg sorang nie lmbat lg :P

ieda immi said...

congrats utk mereka berdua ... dikk mu bile layie .. ;)

hainom OKje said...

Seronok le depa nak berbabykan....moga selamat hingga bersalin hendaknya...Eqa bila pulak?

Sya Mimie said...

cissss, nak muda ajeeee dia ye.. akk sedara eh..haha.. :p

Eiqa Almond said...

@Kak Ieda : adehh, kak, eiqa lambat lg, ahhaa :P

@OkJe : insyaALLAH kak, aminnn,mudah mudahan. Hahaa eiqa belum smpai serunye kak, ehhe

Eiqa Almond said...

@Kak Mimie : ishhh, mesti laa nak muda kak, ahhaa :P :P :P