Tuesday, 27 August 2013

Tabiat aku yang blerrghhh !!


 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Apa itu tabiat ? Tabiat tu macam sesuatu benda yang kita susah nak buang dalam diri kita.
Daripada kecik dah terbiasa sehingga la masuk alam remaja terus ke dewasa dan terus ke tua.
Korang ada tabiat tak ?? Gigit kuku ke tapi aku tak, dulu masa sekolah rendah iye la, hahaaha
Okay, tabiat pertama aku yang agak sukar untuk diri ini kikiskan adalah, jeng jeng jeng.

Makan maggie sampai 5 bungkus, tak 5 setakat 3,4 bungkus jelaa.
Ye, aku tahu maggie tak elok tapi tapi tapi nak buat macam mana maggie tu sendiri yang nak masuk dalam mulut aku.
Makan roti canai 5 keping. Muehhehee Tak kira dimana ku berada, baik di rumah mahupun di kedai.
Sampai uncle tu tanya aku berulang kali sebab dia ingat aku dengan kawan kongsi. Hahaa
Ayoyoo, uncle jangan ingat badan kecik tak boleh makan banyak. Ini pelut hahh pelut badak mehh.
See, sakai tak sakai la aku campur aduk kan bahasa Cina dengan India.

Then, makan nasi sampai 3 pinggan. Aku dah baca doa koot. Rezeki jangan ditolak. Hehee
Tapi sekarang tak sampai 3 pinggan da, setakat sepinggan 2 pinggan je.
Tapi (ada lagi tapi tuu), macam nak berulang kembali je makan 3 pinggan.


Gini la amount nasi + lauk yang selalu aku makan dulu. 
Kiri masa lunch dekat kolej, kanan masa rehat kerja ( part time ) dekat The Mall.
Lauk wajib tempeh dan sayur taugeh, ngeeeeee ~


21 comments:

Norhaizan hakim said...

Baguslah eiqa dah tinggalkan tabiat tu!

Eiqa Almond said...

Errkk, eiqa eiqaa tak tinggalkan pun lg tabiat tu semua, ehheheee Just dah kurangkan je.

Shark Kay said...

Wow..
Hebat jugak eiqa ni..
Shark 2 kping je maksima roti cnai..

Eiqa Almond said...

perut cap gajah shark, ahahha

Lady said...

Nampak eiqa ni kecik jee sekali makan. pergghh banyak nyaaa.

Takpe, asal kenyang kan.haha
Tangki besar ni.hehehe. Jie pun suka makan megi, seminggu tuu 2 3 kali gak. hehe

A Girl Like You said...

wowww! 5 bungkus maggi boleh telan? :p

cool cool! :) maggi mmg sedap, tp sebungkus je boleh! :p

Eiqa Almond said...

@Jie : hehhee Gitu laa eiqa Jie oiitt. ehhee :D

@AGirlLikeYou : woww.!! ehhee alaa, ce try 3 bungkus bestt. kihkihh *mengajar anak org pulak makan banyak2x.

Amanina Mads said...

sama la kita..makan byk.
duduk rumah mkn saja. keluar tu kurang :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak pun kuat makan juga.. hehe..

siti alfakhishah aman said...

hah menimbun nasi..

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

tabiat kuat makan kot hehee

Eiqa Almond said...

@Nina : hehee kan kann.! Mlas nk keluar rumah, ehhe Tp x boleh jugak kena keluar nanti org kmpung ckp ape pulakk :D

@Kak Aiza : yeaahh.!! Kite geng kak :D

Eiqa Almond said...

@Siti : hahh, kannn, ehhee

@Itah : aahh, ehhee :)

Nur A.Z said...

nak bunuh kalau cakap no??? hm nasib baik saya suka ice blended. hehe

Norhasniza Khalid said...

dasattt.. hihihi, takpe .. selagi boleh makan.. makan saja... hihi

Eiqa Almond said...

@Nur A.Z : hhehee nasib baikk :)

@Mama : tulaa maa, ehehe

are_lin@yu said...

sdapnya trgin plk ni.hehe

Eiqa Almond said...

hehehee belanja laa eiqa :P

S.K.A said...

erkkk ni selera monster ni :D he3..tp awat kurus je??? pelik2..sy ada bnyak jugak tabiat xbtol..tp yg femes..gigit kulit tpi kuku..ha3, lain skit dr gigit kuku =) orang kata comel je..hak3..

Eiqa Almond said...

erkk, monster.??! hahaa
Tulaa, eiqa makan bnyak mne pun tetap selim melim gituuuu, kihkihhhh

Eiqa siap try lg buat nie hahh, ahahaa Okay okay okayy, ayat last tu x nak baca laa, khokhohh XD

shaFazie said...

sis pon suka makan tempe gak..sodappkan