Wednesday, 16 July 2014

Kuih Raya

 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Raya tanpa kuih raya, baju raya, kasut raya, tudung raya.
Memang tak sah. Baju raya tu tak pe lagi tapi tang kuih raya tu.
So tahun nie korang beli ke buat aje kuih raya ??

( Sentiasa bersyukur atas pemberian dan nikmat yang dikurniakan-NYA )

Aku setiap tahun buat, beli ter-sangat-sangat la jarang.
Antara kuih raya yang WAJIB ada dekat rumah.
Sudah semestinya Almond London. Hahaaha
Tak ibu yang buat, aku sendiri yang buat.
Buat masa sekarang tak ready pape lagi.

Korang kuih raya yang wajib ada, kuih apa ??

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

anum semua kuih tunjuk

Shark Kay said...

kuih raya xdek yg wajib..
hehe..
yg wajib nasi himpit.
wuhuuu..
x sabo dh ni nk rasa kuah kacang :)

Ira said...

salam eiqa..
rajin eiqa wat kuih raya..
dulu kak ira buat jgk, tp bila da ada anak ni, kak ira beli je. tp tahun ni, kak ira beli kerepek je.. kuih adk kak ira buat.. hehehe..
kuih wajib ada tu tak sure la, tp biasanya kuih yg selalu ada bila time raya tu.. bahulu.. hehe..

siti alfakhishah aman said...

i suka tart nenas.. tapi buatnye x reti.. yg retinye conflake madu jek.. hahaha

Ainim Suju said...

haaa..silalah bagi sebalang kat akak..hahaha

Sweethoneybelle said...

macam sis mak la yang buat kuih raya . sis tolong2 sikit2 je . . hehe . . ni pon belum start buat lagi ni next week baru nak mula . . harap sempat la siap . hehe .

shahida rahim said...

sama juga almond london,budak2 memang suka makan hihi

white lily said...

almond london... maigaddd TT___TT teramatlah sedap. sebiji dua tak cukup. kalau dah makan.. mesti mau sebalang. haha.. kite suka semperik.. hihi

asHa Zain said...

rajinnya datin...
kita beli jea..
dlu2 buat gak..skang kuih tunjuk jea semua...hehehe

Nurul Farahizzati Zakaria said...

Lately, mak zizie malas nak buat kuih byk2... nnt kakak ipar balik, berbekas2 banyaknya.. haha

Amanina Mads said...

baru nk start buat esok.. nanti nina update kuih apa. ehehe

Sya Mimie said...

akk tahun ni xde buat kuih raya pun. nanti beli je la..kalau rajin..haha..
lagipun dah sarat sekarang..