Friday, 18 July 2014

MH17 / Pejuang-pejuang Islam

 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Pagi tadi lepas masa sahur, bangun tidur aku terus pergi dapur.
Ibu suruh goreng telur untuk adik-adik. So goreng aje laa lauk dah ada.
Tetiba ibu yang dekat ruang tamu cakap "kak, MH17 kena tembak".
Bergegas aku lari nak tengok tv. Aku ingatkan MH370 dah jumpa dan sebab dia kena tembak.
Dalam hati dah rasa bersyukur sangat sebab dorang jumpa MH370 tuu.
Rupanya kes baru MH17 pulak. Ya Allah dugaan dugaan.

First aku ingat tak teruk sebab aku pikir kena tembak pakai pistol kecik tu.
Pikir balik "ape kau nie tak kan orang nak tembak pesawat guna pistol tu".
Rupanyaaaaaa .. Maaf, cell-cell otak gagal berhubung pagi-pagi gituu.
Mayat bergelimpangan, Allah sebak aku tengok. Dulu MH370 hilang sekarang..?
Tapi kita jangan berprasangka buruk sebab nie semua jadi ada hikmah NYA.
Mohon "wartawan" yang tak bertauliah dekat Facebook, Twitter.
Jangan buat sebarang spekulasi kalau tak tahu benda yang sahih !!


Untuk Mujahidin di bumi Palestine.
Selamat berjuang, semoga Allah lindungi kalian semua.
Doa kami bersama anda semua, Allahuakhbar.!!

Bila Allah kata KUN FAYAKUN, maka terjadi lah ia.

10 comments:

Nurzakiah Hanum said...

Salam Takziah & Al Fatihah

siti alfakhishah aman said...

alise pon bangun sahur pagi td baru tau.. sebak dada membawa ke opis ni.. (-,-)

innalillah hi rajiun..

Kakzakie said...

Allah sedang menguji negara kita. Mahu kita semua kian mendekatkan diri kepadaNya..

Harith Iskandar said...

hurmmm itulah jadi kita doakan yang terbaik saja untuk mereka 'disana' Aminnn...

Sal Bee Yah said...

Akak dengar malam tadi. Sebak rasanya. Teruskan berdoa untuk Gaza dan MH17

Azlealee Bashir said...

Alfatihah dan salam takziah buat semua keluarga penumpang dan krew.

Amanina Mads said...

al-fatihah buat mangsa2 seagama.. mcm2 dugaan di bulan puasa ni..

budak said...

Takziah untuk keluarga dan kenalan mereka. Moga Allah lindungi palestin dr zionis laknatullah.

Sya Mimie said...

asslmkm eiqa.. semua ni kuasa Allah.. kita tak tahu kenapa ianya terjadi..

Cik Itah@RRP said...

salam. sy pun terkejut dan macam tak percaya..
apapun al-fatihah