Wednesday, 21 November 2012

Derma darah :D

  
Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Semalam kan alhamdulillah sangat sangat sangat laa aku tak terlepas dari nak menderma darah. Second time. Kalau tak dah 3 kali tapi hari tu aku tak dapat sebab adalah masalah perempuan, hahaa ( okay, malu ) Aku ingat kan tak sempat tau sebab kelas habis pukul 5 benda tu pulak habis pukul 5 jugak, tapi kelas habis awal so aku dengan kawan cepat-cepat turun basement ambik borang, ekekee Aku suka tau bab-bab gini. Tapi aku ada buat tipu sunat semalam, pakcik tu suruh aku timbang berat badan tapi dia tak tengok tau dia just tanya je "berapa berat". Aku terkejut jugak tengok berat aku 45kg, agak menurun laa sebab semenjak dua menjak nie aku kurang selera makan. Kan kalau nak derma kena 45kg ke atas, aku takut dia tak bagi derma so aku pun cakaplah "46kg". Mwhahhaa Menempah maut je kann. Aku nak jugak derma nak jugak nak jugak.!! Tak kan ku lepaskan peluang yang ada depan mata. Alhamdulillah, lepassss. mueheheee

Kawan aku membebel dekat aku pasal tu, bebel laa ko heii janji aku dapat green light. Ramai jugak kali nie student derma darah sampai lecturer nak derma pun borang dah habis. Aku risau masa dia nak cucuk jari tu sebab aku punya jari belah kiri nie kulit belah hujung tu agak keras sebab dok main gitar so mesti la tebal, nanti dia cucuk banyak kali pulak. Balik tu tangan aku lenguh, tapi ada aku kisah.?? Ambik gitar mainnn, padahal jari tu terasa lagi tu pedih dia. Alaaa, tak boleh nak manjakan sangat tangan nie, nanti makin nak bermanja-manja pulak kann. Aku nak masak nie nanti aku terjah blog korangs ye, ahaks.!!


## Gambar dekat atas nie not me but my friend, malas aku nak upload gambar sendiri. Nanti korang terindu-rindu susah pulak, ekekeee Okay, kantoi sudah aku belajar dekat mana. Buat pertama kalinya aku dedah kan dekat blog mana aku belajar. Malas nak tutup nama KLEMU tu, hahaha Nak masak daging paprik nie, kbai~~

38 comments:

Syazana Zainn said...

takpernah derma darah lg

-_-

pobia nengok jarum2 ni :p

Eiqa Almond said...

best tauu.!! ehhee

PinkUmmi said...

dulu nak jugak derma darah tp xleh sbb menyusukan ank

Lady said...

Takpenah menderma pun lagi, wah ringannye die :)

CekbOlat-bOlat said...

drma darah ni naik berat bdan kan ?

Eiqa Almond said...

@PinkUmi : xpe, nanti boleh jugak :)

@Lady : wahhh, jealous lee tuu :P

@CekBolat-bolat : ade jugak kawan cakap macam tu, tp entah laa tahun lepas biasa jee. ngeh3x..

Anum said...

anum x leh derma darah sebab berat x cukup

Atyra Pink said...

saya belum pernah lg derma darah. jarumnye besar laa :'[

D i n said...

arghhh din takut jarum :( tapi trigin :| nk derma darah

syiela said...

alhamdulillah.. amat bermakna walau setitis darah

AinSophian said...

suami i derma darah badan macam di pam-pam! hehehe.......
tapi dermalah darah.... setitik pun sangat bernilai pada yang memerlukan!

Syaifuddin Alias said...

wah..first time jejak kasih kat sini ..hehe.. lawanya awak..nak ngorat boleh ? hehe

derma darah ? eeee takut (>.<)

Eiqa Almond said...

@Anum : yeke.? nie mesti halus je orangnya kan..

@Atyraa : alaa, beso batang pen yg dalam tu je pun, ehehee

@Din : hahaa lawak laa din nie, ape pulakk takot, jadi lelaki kena berani yoo.. :D

@Syiela : betul tuu :)

@Ain : hamboii, macam dipam-pam lagi tu, hahaa :D

@Syaifuddin : wahh, first time nampak comment dekat sini, muehehe ape daaa, ngorat berani derma darah x berani, ahha sekeh kang.!

Mrs Velentine said...

mau menderma tp anak menyusu..tak ble

Kesuma Angsana said...

lama dah KA x buat ni!

Falsya said...

tingin jugak nak derma darah tp dulu2 xleh sbb berat xcukup..kali nie sure boleh..tp kan bile dh boleh xde la plak terpikir nak menderma darah..pelik betul..;)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

derma darah amalan mulia tau !!
tahniah! cma tahun ni first time kene reject sbb low blood pressured .. huhuh..sentap...

cIk cUmIe said...

tak pernah cukup syarat nak derma. huhu. lagipun takut jarum. :(

Eiqa Almond said...

@MV : oo, patot laa :)

@KA : da lama so moh lee kitee :D

@Falsya : ahhaa gitu pulakk ehh. :)

@KakCma : alooo, kesian akak, xpee nanti dah okay derma laa :)

@Cik Cumie : awat.?? erkk takut jarum pulak dia, ehhee

Chic Na said...

belum pernah derma sebab tak cukop berat. huuu..

Eiqa Almond said...

@Chic Na : laaa, gitu pulak Chic Na niee >,<

Nor Salmi said...

Ibu belum pernah derma darah.Masa belajar dulu hingga anak dah 2 org masih tak cukup berat badan.

Nick Nashram said...

dah dekat setahun x derma darah..buku merah pun dah hilang..huhu..tiap2 malam asyik derma darah kat nyamuk je.

محمد رازيق said...

belum penah try derma darah lagi. macam nak try. hehe. salam kenal eiqa

Leeza Eelza said...

x pnh derma darah.. berat x cukup..

KorN said...

ishh die ni.. menderma darah tu memang la bagus.. tapi jangan sampai memudaratkan kesihatan sendiri pulak dah la.. btw aku x pernah derma darah.. bukan xnak, tp ntah la xtau knape.. ekekeke...

Tihara said...

as salam

akak tk penah lagi dermah darah..rasanya dah terlebih darah ni tapi masih tk berpelunag nk menderma

Jna marcello said...

Na teringin nak derma tapi Na xbole sbb darah sikit sgt..even ambek 1 tiup haritu pun da nak pengsan.. ;|

Cik Nur said...

beraninya awak..!
Tahniahhh ye...

Nur belum pernah derma darah lagi..takuttt...huhuhuh

jaakechik said...

jaa belom penah derma darah... sbb diri sendiri pon mcm tak cukup darah jer...hihi...

Khairul Zamri said...

Salam perkenalan cntik orgnye :)

Jom join Give Away dot my. 10 domain bakal di hadiahkan percuma. Easy n simple saje

http://www.khairul-zamri.com/2012/11/give-away-dot-my.html

aiNa yaZiD said...

wah.. bagus2~! thumbs up dear. aiNa nk derma tp x lepas. hukhukhuk..

insyaAllah, ada peluang nnti aina nk cuba lagi. =)

Eiqa Almond said...

@Ibu : yekee ibu.?? :O

@Nick : hahaaa untung lee nyamuk tu kann, ini pun buku merah ada 2 sbb terlupa nk bawak masa tu -,-

@MRazqi : ce try ce try, hehe salam kenal jugak :)

@Leeza : xpe one day :)

@Korn : ekekee x kira aku nk jugak nak jugak.!! eleeh, takut jarum letuww, ekkeee :P

@Kak Tihara : waalaikumsalam kak, :)

@Jna : isshh bahaya tu Na, :O

@Cik Nur : errk macam menang pingat je niee, hehee terima kasih nak kena babab nieee.. hohoo

@Jaa : hahaa baik jangan bahaya kang.. :)

@Khairul Zamri : Salam perkenalan jugak, alhamdulillah :) insyaALLAH.

@Aina : heheee aminnn, insyaALLAH, mudah mudahan yee Aina :D

Liyaa Mf said...

Tak pernah lagi experience derma darah ni sbb berat tak pernah dapat capai 45kg. Huuu. Tp kalau capai, tak sure berani ke tak derma darah. Macam takut je bila tgk plastic bag darah yg tetiba kembung penuh ngan darah kita tu. Err penakut #_#

Kalau diizinkan nanti, insyaallah nak gak rasa. Hopefully satu hari hilang rasa takut. Hehehe

Ajar maen gitar pls! :D

NARUMI ISOZAKI said...

akak teringin nak derma darah, tapi berat badan x cukup. wuwuwu. (T__T)

Noraziha said...

tak penah derma darah lg. suami nak derma darah dolu2 tp takleh sbb kepekatan darah ke ape tah

Suara Hati said...

bestnya dapat derma darah..sy teringin jugak tapi xcukup darah um

Eiqa Almond said...

@Liyaa : Mana buleh takut2x, huhuu alamakkk, ahhaa eiqa pun still dalam belajar main gitar, x pro lagi pun.. :)

@Akak Narumi : insyaALLAH kak, one day.! :)

@Noraziha : ape laa yg pekat tu ek..

@Suara Hati : uikss, x cukup.?? :O