Thursday, 22 November 2012

Zaman sekolah yang sudah berlalu

 
Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Alhamdulillah, masih diberi peluang untuk bernafas. Sebelum memulakan entry nie aku nak ucapkan TAHNIAH kepada saudari Mrs.Lurve aka Kak Azie sebab mencantikkan nombor members aku, eyhh Jap.! Salah ayat aku nie. Uhuks uhuks, TERIMA KASIH kepada Kak Azie kerana telah mencantikkan nombor di members saya, heheheeeeeeeee Ampun kak, jangan marah nanti anak dalam kandungan tu makin aktif, ehhee


Hahh, kembali ke tajuk aku. Nak diikutkan kan kan aku nie sangat jahat dan nakal masa Form 1, naik Form 2 above baik laa sikit, ekeeeke Nak share satu cerita nie dapat idea dari Mama Arina (entry pasal skodeng orang mandi) Masa aku Form 3, aku dengan kawan pergi toilet. Then, kawan aku nie nak ehem ehem. Aku dekat depan cermin dok betulkan tudung (biasalah perempuan) nyakat dia dalam toilet tu. "Aku ngintai ko Sha.!! " Entah kenapa la bengong tahap babun aku hari tu, aku masuk bilik air dekat sebelah. Tutup pintu then aku pun pergi panjat kepala paip tuu, kalau nak bukak kasut memang sakit la kaki aku kan so dengan kasut sekolah sekali la aku panjat. Kawan aku dekat bilik air sebelah tu dah menjerit-jerit dah, hahhaa 

Gelak punya gelak tiba-tiba aku terjatuh dan air pun memancut-mancut dari lubang paip tu. Perghhh, memang banjir laa toilet tu aku cakap, hahaaa Cepat-cepat aku bukak pintu kawan aku pun dah keluar, dia pun terkejut tengok. Alhamdulillah masa tu just kiteorang je yang ada, hohooo Cuak, menggelabah, takut semua ada. Then, disebabkan aku nie still baik lagi aku pun ajak kawan pergi pejabat sekolah mengadu dekat abang yang jaga kaunter tu. "Tandas perempuan banjir, saya tak tahu saya masuk je dah jadi macam tu". Hahhaaa Jahatnya aku, tapi sejahat-jahat aku, aku tak la pancitkan tayar kereta cikgu ke ape okayy. Masa rehat tu aku dengar cerita tandas tu dah okay da, alhamdulillah. 

## Rindukan zaman masa kita sekolah-sekolah dulu. Hhmmmm




36 comments:

hananhadila said...

wah , tahniah daa 400 :D wargh ! nakalnyee :P :P

Leyla said...

hahaha . time skolah dulu memang nakal kan ? semua benda yg 'jahat2' kite nak cube an . tapi tu la pengalaman yg tak leh lupe . lau still skolah tu, jangan jadi budax baek sangat . nanti tak de pengalaman . hahaha .

Shahril Nasir said...

hahaha..kalo tnya semua org kat dunia ni..mmg nk kembali ke zaman sklh balik....best gila

CikMunBlogger said...

haha . pembuat salah yang baik lah nie . nasib baik g ngadu . kalau tak , memang bnjir keluar lah . hdehehe

Mila Ahmad said...

eeeeee..teeeerruuukkklah la ko ni dik...tulah sapa suruh intai orang nasib ko xbasah kena mandi air paip tu hahaha...

ieda said...

eeeeeeee jahat nyeee dik !
ekekek lucu lak baca .. kenangan kan .. semua bila ingat balik macam x caya pantas masa berlalu ;)

Mrs Lurve said...

bolah tahan nakal nie...apahal la yg pegi intai org tue, boleh siap panjat paip tue lagi..berani btl..
skrg nie wat lg x??? cepat ngaku hihihi..

Liyaa Mf said...

Hahaha! Bukan bahaya ke panjat paip tu? Naseb baek tak apa2 :D

Tapi kesian r kat membe tu. Terbantut tak hajat dea? Kehkeh! :P

Nur farahiza said...

tahniah , da ramai da 400 :)

ish nakal betol , da besar jangan nakal2 macam dulu hokey , hehehhe

Falsya said...

ermmmmm nak tanye nie..time jatuh tuh landing kat mana?..hehehehe..

Ira said...

amboiii.. nakal ek dia. piat telinga skett.. hehehe..
best kan zaman sekolah. akak dlu tak la nakal sgt..stakat lompat pagar skolah je. hehe..pagar yg da roboh, cabut lari sbb da abes pekse, tak tau nk wat pe dlm kelas.

~ cik matahari ~ said...

hahahaha eiii xsenonoh la die ngintai org... haha kan da pth kpla paip, hihi nakal nii..
emm tp tu la rinduu kan zmn skolah, pristiwa yang nakal2 la wat kt tersnyum sorg2 hr ni :) hmmm..

Syazana Zainn said...

nakal betul uol ni

p/s: ekceli tu bukan jahat tapi nakal :)

Cik Nurul Siezuka said...

Alooo sianyer.. mesti comel kan masa jatuh tu.. :)

Zierwa Zainal said...

haha.. nakal betul.. zz dlu selalu pontng kelas lpk dkt bilik sakit.. keh2..

CekbOlat-bOlat said...

kahkah . boleh tahan nakal .

sama la kita :D
psti byk kenangan .

widiea azira said...

jahat mcm tu jahat nakal namanya hikhik

widiea azira said...

jahat mcm tu jahat nakal namanya hikhik

NARUMI ISOZAKI said...

hahahaha! sengal jugak eiqa eh? siyes lawak! hee

Si Matatajam said...

Ha ha..tu la ngintai Lagi..kan dah kena...Tahniah pada follower Bertuah tu..

Noraziha said...

oowwhh.nakal ye dolu2. sekali tak smpat nak wat nakal dah terjatuh dulu.hihi

Aida Omar said...

Tahniah dah 400 follower moga bertambah maju :) haha.. kan skodeng lagi sampai banjir tandas dibuatnya.

Nur Aisyah Lee said...

hahaha,, nakalnya sis :D x pe , tu kire kenangan masa lampau . nanti jgn lupe citer kat anak cucu >.< hehe

Hanif Idrus said...

Zaman sekolah memang zaman pembelajaran dan NAKAL...hehehehe

wahida idris said...

amboiiii. nakalnyeee

man said...

Nakal xpe tp jgn degil..hehe

Suara Hati said...

haha...sy dulu time form 1 suka betul kacau lelaki :D

Eiqa Almond said...

@Hanan : alaa, hanan lagi laa tinggi dari eiqaa, ehhe

@Leyla : hahaa gitu pulak diaa.! ahha tp betol jugak muehehe :D

@Shahril : aah, kan kann.. :)

@CikMun : eiqa baik tauuu, ehheee

@Kak Mila : hehee teruk sikit je kak :P

@Kak ieda : heheee jahat sikitt sikitt je kak ieda. :P

@Kak Azie : tak tak tak, sekarang main bukak je pintu tak ngintai2x daa, ehhee

Eiqa Almond said...

@Liyaa : ahhaa tak tak, hajat dia termakbul. :D

@Nur Farahiza : ehhee baik bos.! :D

@Falsya : errkk x landing pun, tetap berdiri tegak, :P

@Kak Ira : amboii akak.! eiqa pun x pernah gitu,

@Cik Matahari : x senonoh sikit jee, ehehhee

@Syazana : ehhee betul2x.. :P

@Cik Nurul Sizueka : tak jatuh pom dah comel :P

yana halim said...

zaman sekolah adalah zaman yg paling manis utk dikenang... :)

Eiqa Almond said...

@ZZ : dia pun sama rupanya.! ahha

@CekBolat-bolat : hahh, sama kann.. :P

@Widea : kan kan kann.?? ehehee

@Akak Narumi : ehhe agak laa, ehehe

@SiMata Tajam : heheeee :P

@NOraziha : ehhee tulaaa pasai weeee

@Aida Omar : ehhee ampun pengetua ampunn..

@Nur Aisyah : ehhe sikit je, jangan kata anak cucu, cicit micit pun akan ku ceritakan. ahha

@

Eiqa Almond said...

@Hanif : betol betol.!! :D

@Wahida : ehhe sikitt je tuu :P

@Man : hehe baik bos.! :D

@Suara Hati : hahhh, ini lain nieee..huhuuu

@Yana Halim : betul, setuju sangat.. :)

dEdEQ dE wIshEs said...

HAHAHA .. WAH .. GANAZZZ .. MESTI SAKETKAN .. KUIKUI

Eiqa Almond said...

Tak sakit pomm, ehhee

Mimie Najib said...

haha..la ni la kisahnya juara pnjat kepala paip eh..haha..amboi..smpai bnjir toilet dia keje kan..haha..

*bagusnya dia buat report..hihihi

Eiqa Almond said...

ehheheeehheee :P :P :P
baik kann eiqa.?? hohohoo