Saturday, 24 November 2012

Oh My Kuih Deram, Oh My Kuih Deram

 

Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Teringat dan segar dalam ingatan aku. Aku ingat lagi pasal nie, masa tu aku demam tau. Aku tadika rasanya masa tu. Tahu tak makcik yang kadang-kadang tu datang rumah dia jual asam laa, keropok laa, kuih laa, tikar gulung yang kecik, topi okay sudah cukup sudah aku bagi contoh. Nak diikutkan banyak lagi makcik tu jual. Hahh, makcik tu datang rumah aku tau masa nie aku duduk dekat Ampang. Lepas tu, ibu ada belikan kuih deram. Alaa, setengah orang panggil "telinga keling" tuu , opps.! ahhaaa Jangan marah orang Melayu memang cenggini, ekekeee Start daripada hari tu sampai laa sekarang, aku minat suka love like laa kuih deram nie. Belikan jelaa aku paket yang besar mana pun aku sorang boleh habiskan. Memang aku tak kan muak. See.! Bertapa love nya aku dekat kuih deram niee. Siapa yang tak tahu kuih deram nie memang rasa nak tumbuk gigi dia laju-laju je, hahaa Baik jangan mengaku yang korangs tak pernah dengar, kang naya jee.  Aku nie jaguh panjat kepala paip tau.! Hahhaaa ( siapa yang baca entry lepas tahu laa )


## Kuih yang korangs suka sangat masa kecik apa.?? Meh laa share dengan aku :D



17 comments:

nanieybarnieylurviey said...

One of my fav !!!! Lame xmkn.. Sdp sgt :)

dEdEQ dE wIshEs said...

DEDEQ SUKE BISKUT TELUR .. HEHE

Eiqa Almond said...

@Naniey : yeahh, sama.! :D

@Dedeq : oo, x sama la kita T_T

oyye_gibbous91 said...

oyye pon suka kiuh deram,,sedap walaupun berminyak,,da lama xmakan,,hehe refresh blik eiqa,,,

Arina Shamsul said...

akak semua kuih belasah aje..takdenya spesefik kuih apa yang diminat,semua bedal je..hahaha.

Taherah Ghazali said...

suka kuih keria..hehe :)

-meeSUPERGIRL- said...

mee suka jugak kuih neh! hehe .. kuih topi pun mee suka .. :)

~ cik matahari ~ said...

sedap2 suke2.. sy kenal kuih ini :)
#peberet sy ms kecik : sume pn aku peberet. haha dasar sukemakan .

rieda_ffya said...

i pon suke kue nih..

NARUMI ISOZAKI said...

akak pun suka kuih deram ni! lg sedap kalau makan tgh2 panas... hehe.. akak hantu kuih. so, semua kuih balun je. haha

Mimie Najib said...

Ya Allah..sedap kuih ni..fav..bagi la bnyk mna pun..sanggup hadap..sekarang susah nak cari yang sedap..

*eiqa buat orng terliur*..huk3..mana nak carik ni..hehe

N.Aima K said...

kat sabah pun ada kuih ni..tp selalunya dapat dari negara Brunei.

hainom OKje said...

Okje pun suka kugak kuih ni Eiqa.... kat pasal malam banyak jual yg panas-panas lagi...hish teringin plk OKje!

nik ros said...

makn jea kuih apa pun..hehe
asl sedap :)

Remy hazza said...

kuih nie ada yg panggil telinga keling kan???? kalau kena garing dan manis dia..... memang sedap....

Kesuma Angsana said...

kuih fevert en hubby & anak2

zera eira said...

my favourite!