Monday, 26 November 2012

Highway Karak-KL jam teruk..!!

  
Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Setiap kali aku update entry kan mesti lewat malam, pelik betul aku. Nak kata siang tak de masa lapang, alaahaii ter lapang sangat la aku. Biar pi lantak laa,hahaa Blog aku suka hati aku laa nak update waktu bila kan kan kan..?? 

Nie lagi satu aku geram laa tersangat-sangat masa nak balik KL tadi. Aku dari bustop Bukit Tinggi nak tunggu bas pukul 6.30. Aku pelik jugak asal kereta banyak nie jalan jam gerak slow gila pulak tu. Aku pikir jugak maybe accident tapi dekat mana. 15minit jugak laa aku buat muka tebal tepi highway dekat bustop tu nak tunggu bas punya pasal. Orang dalam kereta, van, bas semua dok pandang. Aku pun apa lagi buat-buat mesej orang laa, tertunduk-tunduk, haahaa Segan weii orang dok perhatikan macam tu je. Rasa nak haaisshh, rasa nak panjat kepala paip je,hahaa 

Tak lama lepas tu bas Central Pahang pun sampai, lagi satu cobaan aku kena berdiri pulak dalam bas sebab penuh, ada jugak akak tu dah terduduk bersila dah dalam bas tu. Maybe dia tak tahan dah koot nak tak nak duduk jelaa dekat atas ape ek nak panggil, hmm a.k.a lantai ( paham-paham kan laa ek dan lagi satu bas nie macam bas rapidKL, bayar pun dalam bas ) Aku dah biasa berdiri nie tapi dah stuck dekat highway hampir 1 jam tak lepas-lepas lagi Genting Sempah, sekali dengan aku join akak tu duduk, hahha Lantak laa aku perempuan ke apa, sopan ke tak. Pening gila dah tadi tambah lagi dengan bau durian. Ya Allah, pening sangat. Budak-budak lelaki yang kerek dekat belakang dok memekak je, serious aku menyampah dengar lelaki tu terpekik melolong. Bodoh bodoh je. 


Nak tahu pukul berapa aku sampai Pekeliling.?? Naik bas pukul 6.30 sampai pukul 9.00. Padahal dari Bukit Tinggi tu nak ke KL only 45minutes je okayy ini tak terlebih melebih dilebih dah niee. Sepatutnya dalam pukul 7.15 dah boleh sampai. Kesian perut aku kesian cacing dalam perut nie hahhh. Rupa-rupanya ada lori terbalik tadi.

## Siapa ada lalu dekat Bukit Tinggi tadi.?? Nampak aku tak.?? Nampak tak.?? ekekkeee


36 comments:

Leeza Eelza said...

x nmpk la Eiqa.. akk lalu kat kuantan je.. hehe

Falsya said...

nasib baik la xbalik Temerloh weekend lepas..kalau x mesti stuck jugak dlm jammed nie..hehe..adehhh, kalau akak pun akak duduk dik..lemah kepala lutut berdiri for almost 3 hours...

Mimie Najib said...

ala..xnampak pula..sebab duk dalam umh diam2 je..hehehe..
eiqa, napa la prngai suweet sngt nak dok pnjat kepala paip.. haaaiihh..comel tau bnyi nya..ahaha

*senang je nak join segmen2 ni eiqa..insyaAllah akn bertambah jgk kawan2*.. :)

Ain Norainsyah said...

stressnya laa bila jam... huhu

tak nampak laa...he :)

Ain Norainsyah said...

stressnya laa bila jam... huhu

tak nampak laa...he :)

Riedaffya ibrahim said...

sgt stress kan bile terkandas dalm jamm kan..

Eiqa Almond said...

@Kak Leeza : alaaa, Kuantan meme la x nampak, ggrr akak niee, hahaa

@Kak Falsya : kann boleh tercabut skru2x dekat kaki nie, hohooo

@Kak Mimie : ishh nakalnya kak mimie nie.! ahhaa insyaALLAH, nanti eiqa akan try 1 segmen2x nie, eiqa try eiqa try :)

@Ain : alooo T_T ain x nampak kitee laa..

@Riedaffya : aah aah :D

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

perghhhhhh mak aiiiiiiiii jemmm tak hengat.. mmg menguji kesabarannn kannn

CikMunBlogger said...

haha , bertabah je lah dengan jem nie kan . sempat lagi tuu kan nak amik gmbar . hehe

latest entry :
http://www.munviolettaxious.com/2012/11/fobia-blog-not-found.html

Eiqa Almond said...

Cik Mun : itu pun malu tau nak angkat handphone sebab pikir nak masuk dalam blog punya pasal, hahaa

Eiqa Almond said...

@Mak Dara : pergghhhh, kan kan.?? ahhaha sangat menguji

N.Aima K said...

comel je..haha..tu budak2 kerek kat belakang tu nak curik perhatian le tuuu

NARUMI ISOZAKI said...

mak aihhh..dr 45 min jd 2 jam stgh. mmg stress ler kan. hoho.

Eiqa Almond said...

@N.Aima : memang pom, ishh geram sgt. Ingat lawak sangat agaknya lawak dorang tu, issh ishh >_<

@akak : Stress gile gilee.. hohoo

~ cik matahari ~ said...

alolo kesyiannye die.. ade bopren ensem ngorat x? hihi.. xpe alhamdulillah yg pnting slmt smpai :D

hainom OKje said...

Samalah mcm Okje.......agaknya Eiqa kat sebelah Okje kot! he..he..

iema ツ said...

lama gila nak sampai . jalan sesak sgt tu mesti kes ramai yang nak jadi penyiasat tak bertauliah kat tempat kejadian . haha :)

Eiqa Almond said...

@CikMar : alooo, xe yg ensem laa. haha x dapat nak cuci mata.. ekkeke alhamduliilah.. :)

@OKje : ooo, OKje laa yg tidur mulut ternganga tu ek ek,, hehehehehe :P

@Iema : sesak tersangat2x, ahha yelaa koot, jakun x pernah tengok accident kann, muehehee

WuMing said...

Keciannnnn.....

the malay male said...

Senario biasa di hari Ahad ditambah pula musim cuti sekolah ni :-)

nik ros said...

lama tu. jem teruk gak tu yea

Remy hazza said...

kalau dlm bas express....mau remy dah lena dah........he3

Arina Shamsul said...

oh,sesungguhnya ko sangat penyabar dik..ke terpaksa ni? hahaha.

faham situasi kamu :)..

Acik Riotaro said...

tak nampak pun.. ngeh3..

Nyue said...

kalu jam mmg tersangat la hangin satu badan kan...huhuhu...

kalu maksdra nyue..bila kita ckp je jalan jem so akan jwb ...mkan dgn roti la..hahahaha....eee

Kesuma Angsana said...

mmg standarad lah jam tu hehe

♥ Wina ♥ said...

minggu lepas adelah pg bukit tinggi..hari nie xde ehehehee

haishhh terkenang zaman bersesak² naik bas dulu..

salam kenal :)

ahmadhiSyam said...

boleh pulak ada bau durian...mmg lemas la..haha

amranaiman said...

penatnya.. jauh tu jem :P

CikNana said...

lama juak..pnt tu deh

Mila Ahmad said...

bersabar la dik sesunguhnya sabar itu separuh daripada iman tapi kalau akak meroyan dah hahahaha.....

-meeSUPERGIRL- said...

asal jam? sbb hantu karak buat hal? kikiki

Nur farahiza said...

peehh jamnye . dulu selalu pergi , skrg da lame ta jalan sane .

Lyaa Suriany said...

jammed mcm ni memang bikin stress tahap gaban

Hanif Idrus said...

Nampak!!! Pakai baju warna oren kan.....kan..kan..kannn

zera eira said...

jam? rehat lah dgn kit kat! :))

btw, imy sayang! :)