Thursday, 29 November 2012

Lupa hari ni Hari Jadi ayahh..!!

  

Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Okay, 4 entry dalam 1 hari. Lantak aku tak kisah. Itu entry siang nie entry malam, hahahaaa Sebenarnya tahun nie aku tak tahu kenapa blank gila sampai aku lupa tarikh hari nie 29.11, Hari jadi ayah aku weii. Ya Allah, astaghfirullahalazim. Ini lah buat pertama kalinya aku betul-betul lupa. Aku ingat tadi sebab nampak ibu update status, mintak maaf ayah kakak tak perasan langsung hari nie 29.11. 

Aku hantar mesej dekat ayah..

Ya Allah Ya Tuhan ku, ayah ampun ayah. Tahun nie boleh lupa gilee hari jadi ayah.! Hehee ingat dah hari tu masuk hari nie jadi tak ingat. Selamat Ulang Tahun ayah, hehee
* Okay jap baru aku perasan bukan ke Selamat Hari Lahir kee.??

Then, ayah reply..

Hohohohooo. Bertuah punya anak.! Ayah nie sorang je. err ayah sendiri pun tak ingat arini befdei ayah laa..
** Nampak tak ejaan birthday ayah tu,hahaa Kalah kakak tauuu ayah uikss..


Sayang ayah ketat-ketat, i love him more than you you you and you..!!!
Selang berapa minit lepas tu, aku dapat tahu dari ibu yang Faiz meninggal dunia pagi tadi sebab accident. Terbuntang mata aku weei depan laptop, macam tak percaya je. Faiz tu saudara aku dekat Johor, dulu masa kecik aku balik kampung mesti aku, aien, moksu, dia, adik dia apik, udin, dik yah main sama-sama. Main pacat laa, pondon-pondok laa, main anak bapak mak bagai. Lagi 1 dulu aku ada lah sikit perasaan dekat dia. Lepas masing-masing dah besar aku jarang dah balik Johor, raya 3 tahun lepas rasanya last jumpa dia. Besar, matured dah dia. Aku  macam biasa terkenang "perasaan" lama so jadi malu laa kan. Aku baru nak jumpa dia weii kenduri khawin Pokteh aku bulan 12 nie tapi dia dah "pergi" dulu. Sedih sangat weeii, mungkin sudah ajalnya jugak. Muka dia pun aku tak berapa nak ingat da cuma ingat mata tajam dia tu je. Apa-apa pun Al-Fatihah buat aruah. Bismillahirohmanirohimm...

## Sedih sebab tak dapat tengok dia dikebumikan   :'( 


16 comments:

Hanif Idrus said...

Happy besday ....buat ayah awak..
Awak ni anak yang baik ler.....
SEO Contest..Minta Tolong Klik Google +

cikeyrah said...

Selamat hari lahir dekat ayah ieqa yer . . Al-Fatiha kt sedara ieqa.

Mrs Lurve said...

happy bufday ayah..
takziah utk keluarga sedara ieqa jgk..

Mimie said...

bertuah punye anak lupe Hb ayah sendirik!!!huhuhu

Aida.Ohno said...

haha.macam mana boleh lupa ni?takpe,bukan selalu kan?sweet.
dan alfatihah untuk kezen awak.

Aishah Jahirah said...

selamat hari lahir buat ayah eiqa..moga diberkatiNya selalu.amin.
al-Fatihah utk saudara yg sudah pergi.mesti rasa mcm xpercaya je kan..;(

QA's ~ mamapapa said...

hepi besdey utk ayah eiqa :) jmput follow kmbali :)

Mimie Najib said...

salam..maaf dik akk lmbat singgah sini..selamat hari lahir juga buat ayh eiqa..hebat juga ayh eiqa taip msg gitu..hehe..

salam takziah juga buat suadara eiqa..hanya Allah yang tahu & terbaik buatnya..jangan sedih2 sngt ye dik..
al'fatihah..

Walid Ali said...

selamat hari jadi utk ayah awak n al fatihah for ur friend

Eiqa Almond said...

Terima kasih semua :)

nora said...

hepy besday utk ayah eiqa yer..mmg anak yg baikk..

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

hepy belated besday pakcik...moga pjg umur mrah rezeki selalu :-)

Eiqa Almond said...

Terima Kasih.. :D
ehheee

Si Matatajam said...

Happy belated besday untuk ayah adik yek..

Eiqa Almond said...

hehe Terima kasih kak :)

Mar Haini Abdul Rahim said...

Innalillahi Wa Inna Ilaihi Rojiun.. Allah, moga dia ditempatkan kalangan orang yang soleh, :')
selamat ulangtahun utk ayah eiqa ! hope pacik sihat2 selalu ye n cpt dpt menantu :D