Saturday, 8 December 2012

Aku jadi pengapit pengantin, woww.!!

 
Berita hangat berita hangat..!! *hangat lah sangat
Kelmarin kawan dunia akhirat aku mesej setelah berapa bulan menghilang. Dia tanya lah bila aku habis belajar, aku cakap la tahun nie last nanti bulan 1 aku pergi praktikal da dekat PD maybe 4 bulan lebih, bulan 5 habis laa. Tup tup, dia cakap masa birthday dia 11.5.2013 nanti dia nak nikah dan dia nak aku ada masa tu. Ya Allah, terkejut jugak aku. Kawan lain tak delaa aku nak terkejut sangat sampai macam nie tapi ini kawan baik aku, kawan yang aku paling rapat masa dekat sekolah dulu. Aku tahu tunang dia tu Safwan dah memang mampu dah pun nak tanggung Sha, cuma Sha tak nak khawin lagi sebab dia tengah belajar dia takut terganggu. Tapi kelmarin dia cakap nak khawin daa. Tak pe laa bagus lah dapat elak kan dari sebarang perkara yang tak diingini kann.??

Lagipun dorangs dah 7 tahun koot. Alhamdulillah kalau hubungan dorang berakhir di jinjang pelamin. Aminn. Aku cakap laa dekat dia yang sayang lahh sebab aku tak dapat nak jadi pengapit kau sebab kau tu tinggi sangat, hahaa Tapi serious dia memang tinggi orangnya. Lemah lembut je tapi bila marah muncung sedepa kalah itik..!

"eh, tak boleh ke ko jadi pengapit aku, apa masalahnya apa gunanya kasut tinggi 5 inci. Ini lah masanya.huhuu Boleh kan atie ku, aku nak ko jadi pengapit aku. Ko ingat aku main-main ke, ko orang pertama tahu aku nikah bulan 5 nanti. Aku dah bagitahu Safwan yang ko jadi pengapit aku, huhu Boleh tak, boleh ye yunk"

** aku terkejut tak macam nie okayyyy, hahaa

Aku bermimpi ke apa nie.?? Haha Seumur hidup aku tak pernah lagi terbayang yang aku jadi pengapit pengantin. Tema dia warna pink sebab dak Sha nie suka warna pink dari dulu lagi, Safwan pilih purple. Hoii, Sha.! Asal laa kau tak pilih je purple. Hahaa Aku tanya dia pengapit tak payah kan baju sama warna dengan pengantin then dia cakap "eh kena lah sama". Aduh duhh, pink.?? Macam mana lah rupa aku pakai warna pink. Apa-apa pun semoga dipermudahkan segala urusan korang berdua ye.

## To Safwan, weeii kau tak payah lah nak jealous bila aku dengan Sha ek ek, hahaa Aku dengan dia memang rapat dari dulu lagi so jangan heran laa kalau aku tidur rumah dia lepas tu 1 katil dengan dia. Dah tu aku nak tidur dekat mana dekat lantai.?? Masa korang tunang hari tu aku nak sangat jumpa kau nak tengok lelaki yang jealous sangat bila aku keluar dengan awek dia niee. Haaishhh.


28 comments:

CikZaniff said...

ok la tu jadi pengapit..
mesti malu-malu kucing jugak time tu..hihi

chemay said...

nanti aplod gambar banyak2!
>.<

Tihara said...

as salam

tak lama pengapit naik pelamin senirik..congrats utk kawan awak :)

Eiqa Almond said...

@Cik Zaniff : uwaaaa, itu laa dipikir kan nyee, >_<

@Chemay : oitt, chemay. eiqa mesej awat nfon off.?? haha insyaALLAH :)

@Tihara : waalaikumsalam kak, erkk jauh lg perjalanan nyee, ehhee

Mila Ahmad said...

jgn ko lagi vouge dari pengantin udah ler dik :p

✿A I N A A✿ said...

wah wah... jadi je sis... alang2 merasa naik atas pelamin walaupun jd pengapit ja.... lg satu, leh makan makanan pengantin.. miahahahahahahah

Remy hazza said...

kasut 5 inci.... he3... takut pengapit yg jln terkepit nanti.... takut perpeleot....he3... tapi ok aper.... leh tumpang seri pengantin.....

nik ros said...

sis tak pernah jadi pengapit.

warna boleh la sama. tapi jgn over dari pengantin yea..hehe

ieda said...

wahhhhhh sure eiqa lebihmenyerlah dari pengantin ekeke ..
apa2 pun ok ape dikk ;)

Eiqa Almond said...

@Kak Mila : hahahaa insyaALLAH kak.! :P

@Aina : aah ek x terfikir pulakk, mwhahhaa

@Remy : hahaa jangan laa jangan laa, buat malu je nanti, hahaa

@Kak Nik Ros : erkk, hehehee insyaALLAH kak. :P

@Kak Ieda : hahaa ade jugak eiqa kena ketuk dgn kawan nanti

taty nadiah said...

jan lupa uplod gmbr ek, heheheh.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

wah2..mesti sweet nanti jd pengapit hihi

Eiqa Almond said...

@Taty Nadiah : hehe itu tidak akan ku lupakan, :P

@Kak Waniey : ahhaa mandai je akak niee.. dushh dushh dushh.! :)

hananhadila said...

wah wah wahh , kalo ambik gamba pun ade skali la muke pengapit nii nanti :D heww . mesti cute nanti pakai baju wane pink , hanan pun suke :P

syiela said...

bestnya jadi pengapit... nanti jgn lupa upload gambar ye...


*** tahniah tuk kawan ye

Nik Ainaa said...

dijemput sertai segmen ini :D

ada hadiah menarik yang menanti anda :)

http://nikainaa.blogspot.com/2012/12/segmen-jom-up-follower.html

Lady said...

orang cantik macm sis memang sesuai jadi pengapit...

Hamida Mohammad said...

Fllo done. Akak, pastikan upload gambo, oke? :) Tak sabar nak tengok akak atas pelamin. Even as pengapit. Hahahaha

Hanif Idrus said...

Ok ler tu..ambil aura pengantin

kyo_9 said...

7 tahun?!
WOW!

Leeza Eelza said...

nti eiqa tepek gmbr tu banyak2 kat blog yer:)

Ira said...

Selamat jadi pengapit ye Eiqa.
Hehe..untung jd pengapit ni, leh makan skali ngan pengantin..
Jgn lps tu awak plak amik turn da la ye.. hehehe...gurau je.

aisyah lola cham said...

done follow your blog

Mrs Velentine said...

MV jadi pengapit 3 kali

Syazana Zainn said...

org kata kalo jd pengapit, nnt jodoh cepat sampai.awrrrr :D

Mimie said...

kompom pengapit naik pelamin lak pasni..hahaha

Mimie Najib said...

waaa..bestnya..tp akk xberani lg jd pengapit..hehehe
takut terlebih cun dr ppngtin, menjeling je nti..ahaha..

Sarah Mohd Saleh said...

cantek je kalau u pakai wane pink.jembu gitewww ;D