Sunday, 30 December 2012

Zaman sekolah

 
Assalamualaikum korang korang dan korangs.

Pernah kena denda masa dekat sekolah dulu tak.?? Tak kisah laa sekolah rendah ke menengah ke keatas ke kebawah ke. Nie nak cerita nie masa aku sekolah rendah pernah laa sekali ( sekali laa sangat ) aku tak siap kerja sekolah so teacher nie dah ready awal-awal dah "roti panjang" a.k.a rotan buluh. Dulu kan rotan buluh amat lah terkenal di kalangan guru-guru dan ibu bapa, hahaa PAPP.!! PAPP..!! Merah jugak lah tapak tangan aku dibuatnya. Kebas semua ada. 

Sekolah menengah pulak kes yang sama jugak tak siap kerja sekolah. Dah besar kan so tak de dah aksi pukul memukul nie. Cikgu suruh lari 10 pusingan dekat tapak perhimpunan. Aku dengan pakai baju kurung nyee, kalau pakai baju sukan tak pe lagi. Aduhhh, malu koot budak kelas lain tengok. Makin lama makin kecik bulatan yang kiteorang buat tu, hahahaa Lepas tu kena berdiri luar kelas sampai habis kelas. Kiteorang paling takut kalau pengetua atau cikgu disiplin yang lalu sebab nanti dia tanya macam-macam. Bila nampak pengetua turun tangga je kiteorang tunduk kan kepala, hahaa Lagi satu kena denda jalan itik pusing satu bangunan. Hahaha Masa nie memang buat muka tebal jelaa lalu depan kelas orang. Tipu la kalau korangs tak pernah lalui.


19 comments:

Nur Amalina Maisarah said...

hehe..lawak la igt blik..pernah kne urut bahu dgn cikgu garang giloos..kena dnda lari jugak T^T cubit la..jalan itik xpenah plak..hehe

Eiqa Almond said...

hahaa best kan zaman sekolah.. :D

zera eira said...

zaman sekolah memang yang paling dirinduiii!

Ira said...

hehe... penah jgk kene denda. xleh balik rumah time cuti sbb tiru signature warden. hehe.. sedih jgk time tu. tp da salah sendiri pdn muka. hehe.. denda lain.. ada jgk kot tp x igt da. :) mmg best zaman sekolah

Wan Afzan said...

hahaha.. jalan itik.. time sek rendah dulu mmmg selalu tgkk org kena denda jalan itik...

Acik Riotaro said...

hehe..sek rendah jew acik pnh kne denda..sek men tak penah.. kne rotam tu biase la..hehe..bediri tas kusi..ketuk ketampi..ngeh3..

uNa said...

salam..hai BW di sini

sweet kan bila kenang balik kenangan zaman skolah dulu..pengalaman mengajar kita erti kehidupan..

Nor Salmi said...

Pernah kena denda masa sekolah menengah tapi bukan atas kesalahan sendiri. sampai sekarang tak boleh lupa..

Riedaffya ibrahim said...

selalu aje kene denda..bukan takat rotan, jalan itik...semua ada...

Eiqa Almond said...

@Zera : Tahu xpee.. :D

@Kak Ira : hahaa eiqa tak pernah lg tiru signature warden,haha signature ibu pernah buat dekat report card.. :P

@Ka Wan Afzan : haha nape akak cikgu ke dulu.?? :O

@Acik : Sekolah menengah Acik baik lee tuu, ekekee

@Una : aah, sokong.! Betu sangat :D

@Ibu Salmi : laaa, gitu pulakk.. :O

@Kak Riedaffya : haha kte geng kak.!

mairamanja said...

wah..kenangan tu.aku pernah kena jalan itik keliling blok masa sek menengah koz xbawak homework..sejak kejadian tu akak digelar stonecold koz owg mengutuk, mengata akak buat bodoh aje..malu sebenarnya..huhu

NARUMI ISOZAKI said...

haha.. byk kali je kena denda mcm2. rotan pun pnh. jari kena ketuk dgn pembaris la pe la. tp tu la yg best nye zmn skolah. hee

Mar Haini Abdul Rahim said...

ahak2.. smart la lukisan jalan itik tuh ! hihik
sungguh ! rindu kenakalan2 zmn sekolah.. nak back to school semata2 nak enjooyyy :P

Eiqa Almond said...

@Kak Maira : haha stonecold.?? itu nama penggusti dalam WWE.. haha

@Kak Izzati : sakit kan kena ketuk dekat jari, ahhaa :D

@CikMar : hamboiii, CikMar eiqaaa nieee. Nak kenan babab niee.. hehe

Krisz Hanna said...

hahahaha lucu bila ingat balik.... selalu kena denda mcm jalan itik la, rotan la.. kategori nakal mcm ni la, tak pernah serikk. hehehehehe

Eiqa Almond said...

hahhaa kann akak.! :D

nur azian said...

yan pernah kena denda sbb bising dlm dewan mase org wat pertandingan syair..dendanya bersyair kat depan org ramai time tu jugak..hahahaha..padan muka...malu sgt kot >_<

CikMunBlogger said...

haha , memang best kena denda nie . masa dulu , rasa takut je kena denda . sekarang , rasa macam kelakar . mun ingat lagi kisah cikgu matematik mun . setiap kali masuk kelas , semua orang kena berdiri atas kerusi . dia tanya sifir , dalam masa 3 saat kalau tak jawab , kena rotan punggung . haha . kami satu kelas pakai seluar yg tebal kat dalam semata mata tak nak rasa sakit . huhu :P

Eiqa Almond said...

@Yan : Ya Allah, malu koot kalau macam tu, ahhaa pape pun padan muka Yan :P hehehe

@CikMun : haha eiqa pun pernah jugak tengok org kena macam tu, tp eiqa tak pernah koot kne cenggitu, hehe selamat selamatt. Ooo.!! Tak aci pakai seluar belah dalam lagi.