Thursday, 24 January 2013

Derma darah kali ke-3

 
Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Awal-awal aku nak cakap niee. Sorry, aku still tak dapat nak terjah blog korangs lagi just dapat update entry je. Tunggu aku balik Pahang ye. Nak story nie, minggu lepas aku dari PD nak ke Seremban. Saja jumpa kawan dekat sana. Perghh.! Susah wehh kalau aku nak balik Pahang. Dari rumah ke bustop, naik bas then sampai terminal PD, naik bas lagi untuk ke Seremban. Then, ambik bas untuk ke KL. Lepas tu naik LRT sampai station Titiwangsa naik bas lagi untuk ke Pahang. Parokk parokk.!! Korangs nak tahuuu. Panas gilaa hati aku masa nak naik bas. Macam nie ceritanya, aku naik tangga bas tu seiring dengan sorang mamat bangla nie, so aku tak nak laa bahu aku tersentuh bahu dia. Aku bagi lee dia naik dulu, tetiba kecoh satu suara cakap "alaaaa, yang baju biru nie pun satu, naik jelaa nak bagi-bagi orang pulak". 

Ya Allah, sakit hati aku wehh. Yang aku pasti suara tu suara orang tua, perempuan. Dengan hati yang membara aku pun toleh belakang then aku cakap "mulut jaga sikit ehh". Hahaa Aku tak tahu laa orang tu dengar ke tak. Lagipun aku tak tahu siapa yang cakap. Lepas dah duduk aku tanya kawan siapa yang cakap tadi tapi dia tak tak tahu. Aku fikir balikk, aku istighfar. Mintak maaf laa makcik ter kurang ajar. Bila aku fikir balik, hmm biarlah. Biasalah hidup kann macam nie laa.

## Semalam aku derma darah lagi, alang-alang kerja dekat hospital kan soo ambik laa kesempatan. Ekekeee Kali ketiga dan kali ketiga jugak lahh aku lupa nak bawak buku merah tu, ahhaaa


8 comments:

ieja amieja said...

assalam ieqa..
masing2 x sabar nak nek bas kot..tu yg makcik tu terlepas cakap..adat la tu..
salam maulidur rasul..

combi said...

hoho..seumir hidup xpnh derma darah ;p

combi said...

hoho..seumir hidup xpnh derma darah ;p

Ira said...

mm.. kalau merantau ke tempat org mmg camtu, kene naik turun bas. akak pn da lalu semua tu. bila eiqa da ada kereta, g mana2 naik kete, eiqa mesti rindu kenangan2 masa naik bas. hehe..
abaikan je mak cik tu. bkn kene tinggal pn kalau naik lmbt2.

Liyaa Mf said...

Mmmm makcik ke yg sound camtu? Haish! Tak sabau betul makcik tu nak naek bas ya? Hahaha! Tak pasal2 Eiqa ter kurang hajar ngan makcik tu. Harap2 la makcik tu tersentap lalu tersedar supaya banyak2kan sket bersabar bila kena beratur naek bas :P

Cik Kay Jue said...

biasa la tu... mulut org... wah da 3 kali derma darah? ckj nak derma tapi x layak.. :(

Mar Haini Abdul Rahim said...

memangg cr pasal ye makcik tuu.. hihi tu lah kdg mulut org ni kt xleh nak tutup kan.. huhu sabo jela ye dik :)

Mimie Najib said...

tudiaaa..naik bas bukan kemain bnyk lagi..hehee..akk tak pernah naik bas cmtu..lagi2 akk ni jenis tak tak tahan naik bas..dari ipoh ke kl pun 3hari pening..heheh..sampai masuk angin + mntah2..hehehe..

erm, adat la tu kan kalau orng nak sound2 camtu..kita buat baik skit je, orng dah kecoh..