Saturday, 2 March 2013

Kempen derma darah - PLKN

 
Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Uaarghhh..!! Penat gila aku hari nie sebab join blood mobile. Korang tahu blood mobile tu apa.?? Blood mobile tu macam orang yang pergi ke tempat lain untuk buat kempen derma darah. Hahh, itu laa blood mobile. Tadi budak-budak PLKN yang datang dekat hospital. Ramai jugak dalam 103 orang, yang reject sebab haemoglobin low dalam 27 orang. Perghh.! Dah le datang sekali gus. Kerja aku macam biasa memandangkan aku dah dekat section blood bank so aku dengan rajin nya buat grouping. Cucuk-cucuk jari orang, dap ahh dap ahh. Hahhaaa Aku dengan Encik Mior yang buat grouping. Grouping tu yang nak cek darah kita jenis apa tu, haemoglobin kita rendah ke tak. 

One more thing, yang tak boleh blah sorang budak lelaki india nie tanya aku "nak panggil akak ke makcik". Oiitt, dikk. Akak nie tak khawin lagi tau, umur baru 21 tahun. Agak-agak laa nak panggil makcik kalau ye pun. Hampehh budak nie,hahaa Then, ada lagi sorang nie dia ingat aku 24, 25 tahun gitu. Ehemm, ehem..!! Nampak tak ke matured tan aku di situ. ekekkeee Mohon jangan jealous. Ngeeeeeeee~

## Setakat nie lab biochem dengan blood bank best sangat. Tinggal lab microbe dengan haematology je.

5 comments:

aNieys aMiEyra said...

Rindu giler kat PLKN. Dulu kat PLKN Desa Rimba, Perak penah jugak buat derma darah taoi sy xderma p0n sebab takut . Hehe ! ^_^

Algodão Tão Doce said...

Acabei de conhecer o seu blog e achei maravilhoso. Me visite:http://algodaotaodoce.blogspot.com.br/
Siga-me e pegue o meu selinho!!!

Obrigada.

Beijos Marie.

Lady said...

blood mobile? baru tahu, haha. okay part tanye makcik tu xtahan, nampak matured ker berusia? hahaha

Ira said...

hehe.. sabar je la eiqa. perasan muda bdk yg nk pggl mak cik tu.
all the best ye. :)

noor liyana said...

bagus sebenar nya derma darah nie..dapat menyelamatkan orang lain..dapat jugak pahala kat kita..:-)