Friday, 22 March 2013

Jangan berlagak pandai..

  Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Salam jumaat pada semua blogger. Lelaki tu pergi solat jumaat jangan tak pergi pulak yee. Perempuan pulak jangan ingat boleh duduk senang lenang, solat zohor jangan lupa tauu kawan-kawan. Hahh..! Nak cakap sikit nie ehh silap nak tulis. Pernah berhadapan tak dengan orang yang suka berlagak pandai ataupun korang sendiri pun pernah berlagak pandai.?? Jeng jeng jeng. Aku tak kenal korangs so aku tak boleh nak buat andaian. Ngeeeee. Jauhkan lah dari sikap cenggini. Tak salah pun kita nak bertanya sebelum nak buat sesuatu perkara yang kita sendiri tak pasti betul atau tidak. "Malu bertanya sesat jalan". Hahh, keluar dah ayat sastera aku, ekekee Lagi-lagi yang melibatkan nyawa orang, macam kerja aku nie lah. Kalau salah keluarkan result, doktor pulak ikut aje result tu. Habislah patient. 
 
Biasanya lab blood bank student practical tak dibenarkan buat sample patient sebab melibatkan nyawa. Kalau salah masuk darah, faham-faham jelaa yee. Tapi Encik Mior bagi je aku buat, mwhahaa Tapi dia tengok cara aku buat, dia tengok balik grouping yang aku buat tu. Koot laa aku salah. Patient tu darah A tapi aku buat darah B. So far, alhamdulillah laa grouping aku tak pernah salah. Lagi pun tak susah mana pun nak cek darah patient tu group apa. Ehh, TER berlagak pandai pulak. Muehehee Jangan jangan jangan.

## Anda mampu mengubahnya .!! (^_^) Darah aku group A, korang group apa ??


7 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam singgah ptg

aizamia3 said...

kalau tak pandai, elok menambah ilmu pengetahuan bagi pandai kan.. ;)

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

tak salah kalau bertanya...kalau buat pandai , tp kalau tersalah , tu yang lagi malu dari malu bertanya ;)

Mila Ahmad said...

Lama xnampak busy ye...

ZWAN SABRI said...

sehingga hari ni, saya still xtau saya darah apa.. you check sat boleh? hehe

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

darah ena 0 rH positive.. hehehehe... ena pun kadang2 berlagak pandai tapi alhamdulillah, apa yg ena berlagak tu tak mengundangkan mslh lg.. heheh

Syazana Zainn said...

kalau berlagak pandai tapi memang pandai takde masalah


jangan la berlagak pandai tapi tak reti pape kan. tu bodoh sombong namanya :D


yeah darah kita sama A :D