Tuesday, 14 May 2013

Aku masa kecik

 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Hahh ! Malam nie aku jadi burung hantu balik memandangkan semua assignment dah settle, dan boleh dikatakan tamat lah sudah diploma aku tahun nie. Syukur alhamdulillah.

Nak cerita nie, mak ( iaitu mak susu adik aku, dari kecik memang kiterorang adik-beradik panggil mak sekali dengan ibu pun panggil mak ) bukak cerita aku masa kecik. Hahaha 

First, mak cakap aku umur 4 tahun pun dah pandai masak nasi atas dapur gas. Aku tanya jadi ke tak aku masak nasi tu then mak cakap jadi. So, memang tak pelik laa kenapa hobi aku dari sekolah rendah sampai sekarang tak pernah berubah. Kannnnnn :)

Mak cakap aku dulu suka makan nasi, telur goreng dengan kicap. Hahha Dan sememangnya tak pelik laa kenapa sampai umur 21 tahun nie pun aku still mencari-cari kicap bila nak makan. For your information, aku just suka kicap manis je and cap "kipas" tuu. Tahu kan.?? 

Hmmm, mak cakap lagi. Aku suka gigit orang masa kecik. Sampai semua orang dok gelar aku "ikan pirana". Sedih kan samakan aku dengan ikan pirana tu, ahahaa Apakan daya aku masa tu masih blurrr.




10 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

suka gigit orang?? hahahah gatai gigi ye??? XP.... apapun, tahniah ye sis sebab dah tamat pengajian.. seronok ena tengok kwn2 dah habis belajar

Herma Julianny said...

Seronok kan mengetahui kisah semasa kecil-kecil ni.. :)

asHa Zain said...

tahniah sbb dh abis beljar..smbg lg tau..! (:

Mila Ahmad said...

huhu....kicap bersama kau dik memang tak boleh dilupakan hehe....

Lady said...

Tahniah dah tamat belajar :) aih, suka gigit, mesti tajam ni gigi dia, hahaha

Eiqa Almond said...

@Ena : kenapa ena nak kena jugak ke.?? meg sini meh. hahhaa Terima kasih dear :)

@Herma : tahu takpee :D

@Asha : terima kasih.! ehhee insyaALLAH, kalau ada rezeki. hehe

@Kak Mila : hehehehee sudah semestinya kak oiitt. haha

@Jie : Terima kasih Jie. Meh laa sini eiqa try gigit tangan Jie nak.?? ekkekee

Hijab Valley said...

Salam sister.. jemputlah berkunjung ke blog Hijab Valley. Byk koleksi shawl dan tudung2 menarik dari HV collection. Promosi dan GA sempena pembukaan blog shop ini juga sedang diadakan sehingga 30mei. Jangan lupa follow juga ye.. =)

Terima Kasih
http://hijab-valley.blogspot.com

Hieda Aziz said...

kite pun minat kicap tu... heee sama lah!

Hieda Aziz said...
This comment has been removed by the author.
gadisKiri said...

oke..memang pun kau tu suka gigit orang..habis peha kaklong ko gigit sampai berdarah..tapi apa2 pun kaklong sayang kau senget!!