Saturday, 27 July 2013

Pupuk lah perasaan malu tu saudara/saudari


Bawak-bawak laa malu sikit weh, bulan puasa koot nie. Maaf kasar bahasa, nak cakap kau nie orang Cina tak jugak sebab kau orang Islam. Apa kau tak tahu ke erti bulan Ramadhan ?? Erti puasa ?? Then, nak cakap kau nie baru 6 tahun, memang tak la umur dah besar panjang. Muka pun bukan baby face daa. Dah tahu apa itu kehidupan.
Serious, aku malu laa tengok orang yang dah besar panjang tapi tak puasa. Come on la beb ! Allah suruh kita puasa koot. Cakap girlfriend/boyfriend korang boleh pulak ikut Allah suruh tak nak pulak. Apa ke sengal taik unta korang nie ( adehh, makhruh puasa aku ).
Isshh, malu laa aku. Uwaaaa !! 
Ibu tengok dorang tu tak puasa, dah la dah tua ( 13 above ).


13 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

itu masalah orang sekarang ni, perintah Allah tak mahu ikut tapi perintah makwe pakwe, nak ikut sangat

tenku butang said...

http://tengkubutang.blogspot.com/

Haii.. slmt bpuasa.. done follow sini. Follower no. 591.

do follow me back yea.. heee.. salam kenal..


mazni said...

tau takpe, buat malu je. yg lelaki pun ade jugak yg merokok merata-rata kat tempat public. dasarr

Cik Kay Jue said...

tu la ckj pun malu tengok org yang da tua-tua ni tak puasa tanpa sebab.. huh..

S.K.A said...

ha3..mrah btol ni?? dia bt ape?? mkan depan2?? mgkin ada sbb kot dia xpuasa..apa pn Allah maha mgetahui =)

Eiqa Almond said...

@ena : kan ena kann..

@tengku butang : terima kasih, salam kenal jugakk :) Selamat berpuasa..

@Mazni : erkkk, saboo sabooo, ehhehee

Eiqa Almond said...

@CKJ : kan, kita yg puasa nie pulak yg rasa malu nyee -,-

@S.K.A : xde laa. Tak tak mksud eiqa yg mna x puasa tanpa sebab tuu, yg ada sebab tu tak pe Allah tahu.

azstory311 said...

Jangan main2 dengan tidak berpuasa di Bulan Ramadhan..

aReLaN said...

kat honda nipun ramai giler tak puasa. selamba je hisap rokok n minum air kt rest area.hmmm

Mizz Aiza said...

kalau mereka dah biasa buat mesti dah hilang rasa malu tu..

Amanina Mads said...

taknak puasa lps tu tak malu pulak tunjuk kt org.. hadoii

Aisyah azizon said...

hurmm.. apala nak jdi dengan org zaman sekarang. sedehhhh >_<

Sya Mimie said...

nak buat macam mna kan..kalau ditegur nti kita yng kena balik..