Saturday, 31 August 2013

Ada apa dengan 31 Ogos ??


 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

First, aku nak ucap Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 56 tahun.! Entry kali nie memang panjang.
Tapi serious aku tak boleh nak seronok sangat sebab saudara-saudara kita dekat sana yang sedang berperang tu.
Hhmmm, bunga api pun aku tak tengok sebab teringat dorang yang dekat sana.


Okay, back to our topic today. Cehwahhh, minah salleh pulakk. Oooucchh..!
Today is my birthday and my second sister. 
Apakah rahsia ibu dapat anak yang sama tarikh dan hanya jarak setahun ?? Jeng jeng jeng.
Terlebih dahulu aku bersyukur ke hadrat Illahi kerana masih memberi aku peluang untuk bernafas di muka bumi ini.
Ya Allah jadikanlah aku hamba mu yang patuh pada perintah Mu.
 Jadikanlah aku anak yang berguna pada kedua orang tuanya.


Happy Birthday untuk aku dan Happy Birthday untuk adik kedua aku Aien.
Menangis teruk aku dapat mesej dari Aien, hahaa Dia ada dekat UiTM Jengka sekarang nie.
Tahun nie tak celebrate sama-sama. Tu yang buat aku lagi sedih. Masa kecik selalu celebrate sama-sama.

"Epy besday kakak. Malas wish panjang-panjang. I want u know, YOU ARE THE ONLY ONE SIS I HAVE AND I LOVE U BEB.! "


And one more.!! Tak nak cakap anniverssary sebab bukan suami isteri pun kan. 
So to Mr.London, happy happy happy for 3 years. Thank you for being my bestfriend and blablbalbla.
Hahaa Aku harap jodoh antara kita kuat wehh. InsyaALLAH dengan izin-Nya.
Kau lupa aku tak pe beb, asalkan kau tak lupa Allah dan ibu ayah kau. Okay ??
Tapi janganlah lupa aku sangat, Hahahaa Ingat sebagai kawan pun aku no hal.


Terima kasih pada semua yang wish dekat Fb, Twitter, WeChat, Handphone. Terima kasih atas doa kalian semua.




18 comments:

Sya Mimie said...

selamat hari lahir dik.. ehh, adik eiqa pun sambut tarikh lahir sama ke?
beruntungnya..
anak merdeka la ber-2 ye..

Eiqa Almond said...

Terima kasihh kak mimieee :D
aah, sameee, heehe

Kirani Mia said...

selamat hari lahir utk eiqa dan adik ain ^_^
selamat hari merdeka jgk ;)

Eiqa Almond said...

Terima kasih Mia ^^

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

alalala..comelny birthday mereka dua beradik sama..sweet..mesti rapat ni kn? hehe btw have a nice birthday :) anak merdeka ni hee

salam kemerdekaan ke 56 Malaysia :)

Eiqa Almond said...

aah, kteorang memang rapatt, ehehe
Terima kasih Itahh.!! :D

Salam kemerdekaan jugak yee :)

S.K.A said...

Alhamdulillah malaysia aman kn..he3..jd entri sedih pulak da =) Salam Merdeka eiqa dan selamat hari lahir utk awak dn adik awak..sedar dri skit yg anda dah tua..ha3..

Eiqa Almond said...

Hehehe :P
Muda apeee 21.?? :P
ahaha XD
Terima kasih untuk wish kedua nie, ;D

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Happy birthday Eiqa.. anak merdeka la nie.. ;)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Happy birthday Eiqa.. anak merdeka la nie.. ;)

puteri airyn said...

Selamat Hari Lahir.. Wah.. anak merdeka yer.. :-)

Cik Mun said...

happy birthday ye for both of u..dan selamat hari merdeka :)

zulhilmi tempoyak said...

Alhamdulillah.. :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

salam merdeka.. betul-betul anak merdeka eiqa ni ya.. selamat hari lahir dan semoga dipanjangkan usia serta dimurahkan rezeki untuk eiqa dan adik eiqa..

amir zahari said...

Eh silap..! kt sini sepatutnya takpe copypaste balik

"err.. hepy belated birthday cik eiqa almond london.. semoga cepat kawin..! hehe"

Leeza Eelza said...

hepi belated birthday eiqa.. dgn ucapan semoga dikurniakan jodoh yg membahagiakan, sentiasa dimurahkan rezeki, mdapat pekerjaan yg baik & yg diimpi2kan.. umur yg bermanfaat & hidup yg dirahmati dunia & akhirat..

*Selamat mnyambut hari kemerdekaan*

tomAto LurVez said...

terima kasih semua atas wish n doa untuk "adeq IEQA" sekali.. haha..
kakak wooii,, cepat2 la kahwin tu.. pastu turn Ain pulak..
xsuke langkah2 jendul ni.. kehkehkeh..~

#haa,baru ade hati blogwalking n stalker ur blog ^_^

tomAto LurVez said...

terima kasih semua atas wish n doa untuk "adeq IEQA" sekali.. haha..
kakak wooii,, cepat2 la kahwin tu.. pastu turn Ain pulak..
xsuke langkah2 jendul ni.. kehkehkeh..~

#haa,baru ade hati blogwalking n stalker ur blog ^_^