Sunday, 4 August 2013

Bertukar lagi wajah blog aku


Nantiii !! Jangan close. Korang tak salah masuk blog pun nie memang blog aku "eiqa almond". Hehee
Aku tak tahu lah apa yang merasuk aku suruh ubah lagi template blog nie hahh. Saka blog koot.
Daripada template designer ke Denim dan terus lah ke template yang sekarang Blogskin.
Bukan senang beb nak ubah-ubah HTML, gilaa perah habis kepala hotak aku nie. Edit la sikit apa yang patut.

Before :


After :


Pape pun thanks adik Student Kecik sebab share tutorial pasal blogskin. Berguna sangat info tu.
Serba sedikit aku tahu dah macam mana nak edit html tu, hehee Ilmu itu luas. Kan kan kan kan.

Hahh ! Siapa tahu macam mana nak letak bloglist dekat blogskin nie ? Bak mai link. Ke memang tak ada ? 
Puas jugak aku dok menggodek-godek google tu tadi. Sedih la bloglist aku tak de dekat sidebar. 
Blogger yang selalu ziarah aku pulak tu, yang selalu buat aku terkekek-kekek depan laptop bila baca entry.



Blog masih dalam pembedahan




10 comments:

Harith Iskandar said...

same lah kite...ehe

Jemarisuri said...

oke la tu pandai godek2 sis malas nk godek2..hehe

nor azman said...

lawa 2..sila lah dtg blog sy..http://ajax85.blogspot.com

Elih J said...

Nice :) buat entry khas utk bloglist tu, selalu ziarah tu pasti komen..

S.K.A said...

sy mmg xpndai bab cmni..hu3, mlas je nk edit2..kalau editkn tergempak pula..kah3..kt blog studen kecik xde ke tuto 2?? dia mmg pro =)

amir zahari said...

Bloglist ade kat add gadget kan? dekat dashboard > layout > add gadget

Eiqa Almond said...

@Harith : ehheee :)

@Sis : belajar punye psal sis, ehehe

@Nor Azman : insyaallah, tunggu kelapangan yee :)

Eiqa Almond said...

@Elih J : ehehe, aah dorang semua happy go lucky :)

@S.K.A : haaipp.! kena rajin nak kena sekeh nie, hahaa puas dah cari tp x tau la koot terlepas tengok ke ape, tahuuu nmpak S.K.A punyee blog ade dalam bloglist diaa :P

@Azstory : tp untuk blgoskin xde layout tu yg puas perah otak nak buat ganeee.. :(

Amanina Mads said...

yeayy bloggie dh bertukar. sama geng la pinky

Sya Mimie said...

cantik blog yang sekarang ni eiqa..blog akk pun dah bertukar baju raya..jemu tgk..