Saturday, 21 September 2013

Air yang dicincang tidak akan putus

 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Terasa lama diriku tak blogwalking dekat blog korang. Hahaa *Baru 3 hari kecoh macam 3 tahun.
Aku ada 1 sikap yang tak boleh aku buang bila jumpa dan berdepan dengan adik-adik aku.
Mesti aku akan kacau dorang sampai dorang marah balik dekat aku. Hahaa
Bila pagi, petang, tengah hari budak-budak kecik nie asyik tengok kartun ajeee.
Memang pernah la jugak aku ber "wrestling" dengan dorang berebut remote tv tu.
Bila aku cakap tak habis-habis dengan kartun, si kecik makk aiii melawan cakap kakak dia yang comel nie.
"alaa, kakak tu tak habis-habis dengan cerita India" Hello.! Bukan India laaa, Hindustan okay Hindustan.!
Isshhh, memang aku akan bantah habis-habisan kalau orang samakan cerita Tamil + Hindustan.
Sebab memang berbeza pun, Tamil aku tak paham apa dia cakap Hindustan paham. *Paham la sangat
Macam Cina jugak ada Hokien ada Cantonese kann. Hahhh, kan aku dah potpetpotpet.


Even kteorang adik beradik banyak kali gaduh, Alhamdulillah kteorang tak dela sampai nak bermusuh.
Mintak maaf la eh korang kalau kakak nie tak dapat nak jadi kakak yang matang sikit.
Sikit je tak banyak. Hehee Sebab tak boleh tengok muka korang, nanti terus jadi budak-budak.

*Okay rasanya alasan tu memang tak bertauliah (-_-")


35 comments:

siti zahara said...

biasala tu..adik beradik..klu tak gaduh mnja tak syok gak..bila semua dah kawin nanti brula terasa rindu tu..hehehe

mina zaim said...

hehe biasalah tu..kalau masing2 berjauhan mesti rindu.mcm pada awal saya bernikah dulu, abg n adik ckp bosan xda saya..hihi

Izzah Azizah said...

hahahaha..sye pulak skg selalu berebut rebut remote tv dengan mak. sebab kakak2, abang dak kahwin..adik2 pulak sibuk main game kot komputer. hihihi.. silaturahim kalau dh terjalin..memang takkan putus even mati sekalipun.. :)

Norhasniza Khalid said...

adik beradik cik eiqa oi.. biasa le.. hihi, kelakar gambar tu...

NANG NOR AZIMAH LONG NADZRI said...

kihkih , sama la , minat cerita hindustan...tapi kalau tak ada hindustan , tamil pun tamil la..janji , lebih kurang je ...hahaha

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

biasa la tu eiqa.. gaduh-gaduh manja gitu..
p.s: walaupun dah tua akak masih suka usik adik akak yang muda 2 tahun dari akak.. hehe..

amir zahari said...

berwrestling jgn sampai kena hempap..hahaha.. gaduh adik beradik sekejap je tak bertegur sapa.. pastu gaduh balik..hehehe

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Adik beradik nih biasa nyer gaduh kejap jer...

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Eiqa..mcm akak, ada sorg adik je pun..lelaki..dah lama kitaorg tak gaduh,hahaha. Kdg2 tu bila bersembang, mesti imbas balik zaman gaduh2 ni.

Skrg ni, bila dpt berkumpul pun, kitaorg bnyk discuss n planning tuk msa dpn..cewahh, masa depan la sgt kan,hahahah

Tinta Lana said...

Eiqa.. lupa nak jawab soalan,hehe.

Yg My Indo Chick tu, novelnya belum release lagi..dijangka keluar bulan 10 ni :)

Aha..watak utama dlm novel tu, penulisnya imaginekan, adi putra n nabiela (yes,aktres indonesia) sbg pembawa watak kalau novel tu dijadikan drama.. tu yg apa admin page tu bagitau la..

Eiqa Almond said...

hehee betul tu..
tp eiqa rse nanti dah khawin pun tetap gile cenggini. ehehe

Eiqa Almond said...

wahhh, mesti dorang terasa sgt kann :)

Eiqa Almond said...

hhahaa gitu pulakkk :D
betul setuju ^^

Eiqa Almond said...

ahhaa eiqa jumpa dekat google :)

Eiqa Almond said...

hahaa
eiqa tgok jugak cite tamil tuu cmne..
kalau best, okay laa..
macam chandramuki (x ingat eja cmne, ehhee)

Eiqa Almond said...

ishh, akak muda lagi tauu :)
akak nie boleh tahan nakal jugak yeee, ehee

Eiqa Almond said...

tahu takk pee, ahhahaa
gitu laa adik beradikk..

Eiqa Almond said...

tp ada jugak tau yg gaduh bertahun2x :)

Eiqa Almond said...

Finally.! Org tu bahasakan dirinya "akak", ehhee
Eiqa pun mcm x biasa nk pgel Lana je sebab lg atas dari eiqa :)
Eiqa panggil kak Lana ye mulai hari nie, ehehee
Ada 2 beradik je ehh.??

Ooo, tak keluar lagi..
ooo, gituu paham paham :)
terima kasih sebab jawab soalan eiqa tuu, heheheee

Sya Mimie said...

kakak..apa rebut2 ngan adik tu..
join je la tengok kartun.. kakak pun tengok kartun juga kan.. :p

Eiqa Almond said...

hahahaa manee ade..
layan siiiiiiikitt ajeee :P

Syazana Zainn said...

jom kite wrestling sesama mau?
haha

akak pun suka rebut remote dgn adik mihmih
:p

nurul hidayah said...

hahaha , lawak sehhh perangai adik dengan kakak , cerita india dengan hindustan pun boleh jadi topik . pERGHHH ! Wrestling tu , caya lah . . haha ! tapi memang tau , bila 24 jam ja bukak kartun , cek yang anak bongsu ni pun bengang . haishhhh . Tapi tak kesah sangat sebab Dayah jenis tak layan tv . ngeeeeee ~ :D ~PEACE~

Eiqa Almond said...

jomm laa kak.! cepat laa, ahahhaa

Eiqa Almond said...

hahaa nak rse tak wrestling kite Dayah.?? ahaha
Meh laa sini, tunggu kat simpang depan tuu ;P
Sama la jenis tak layan tv, tapi bengang jugak la klu tak habis2x dgn kartun kan.. ahha

pha is said...

hantu hindustan rupanya.. heheh

Ainim Suju said...

ahaha.. lawak la eiqa ni

S.K.A said...

he3 btol 2 =) ha3..minat citer tamil upenya :p bkn prmpn minat korea ke?? pnh juga gaduh dgn kakak rebut channel tv..3thun terus gaduh..kah3..sjrah2..

Eiqa Almond said...

hahaa ehh mesti laaa ;P

Eiqa Almond said...

ehehhe mnaee ade kakk :P

Eiqa Almond said...

ishhhh, nie pun nak kena niee.. >,<
hhhaa Hindustan la bukan Tamil..
minat jugak tp tak la obses sgt.hohoo
hahh, tu diaaa. Samee lee kiteee

Cik Itah@RRP said...

hahahaha da tak ingat nak komen apa..terlupa terus baca komen eiqaa dgn fais..tamil pulak katanya :D

Cik Itah@RRP said...

hahahaha da tak ingat nak komen apa..terlupa terus baca komen eiqaa dgn fais..tamil pulak katanya :D

Eiqa Almond said...

hahahaa ooooo.! Nie laa yg entry dekat blog dia td yeee..
ahahahaa hebat penangan kteorg eh smpai lupa nk comment ape, ahaha XD

Lieya Von Jay said...

buat channel senri kat laptop xyah susah2 nak rebut lagi ^_^