Tuesday, 24 September 2013

Hari Pekak Sedunia

 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Pada awal pagi , adik-adik ku berangkat ke sekolah untuk menuntut ilmu.
Rumah menjadi sunyi sepi kerana tinggallah kami 3 beranak, aku, ibu dan ayah.
Cuma 1 saja yang kedengaran di luar rumah, bunyi orang mesin rumput.
Kahkahkahhh Lama tak pergi sekolah tunggang langgang ayat aku.!
Biaq pii, jom sambung balik cerita "Hari Pekak Sedunia" aku nie.

Aku menghadap laptop kerana ingin blogwalking today.
Ibu terbaring di atas katil sebelah aku, saja mahu rest-rest. Gituu.
Tengah aku syok balas kunjungan bloggers, ibu meminta tolong dari aku.
Untuk google 1 penyakit ni dan aku pun terus menaip dalam hati peliknya penyakit ni.
Untuk mendapatkan kepastian yang lebih tepat, aku pun bertanya kembali pada ibu.

"Tanda-tanda penyakit download.?! Penyakit apa tuu ibu niee".
"Tanda-tanda penyakit mulut dan kaki laa.!! " 

 Apa pekak aku niee, hahaaa Baru semalam aku korek telinga. Settle habis daa.
Ibu duduk dengan aku tak sampai 1km, lebih kurang sedepan aje pun.
Maybe bunyi "mulut" tu dekat dengan "download" koot. Haaishhh, engko nie.



47 comments:

S.K.A said...

mak aih tjuk..igtkn ada betol hari pekak sedunia.. ha3 pnyakit dwnload 2 awk la kot =) ni msti rambut pnjg sgt smpat ttp tlinga kn..haishhh bhya btol muda2 dah sound trouble :D

amir zahari said...

hahahaha.. khsuyuk dok pk benda lain..

Nurzakiah Hanum said...

ooo ingat apa tadi

Izzah Azizah said...

ni bukan hari pekak sedunia. ni hari pekak serumah ni. hahaha

Nastyna said...

NI mesti duk terpikir donwload download sampai mak cakap mulut tapi lain yg didengar.

Ainim Suju said...

hahaha..memang sah pekak.. lawaklah eiqa ni

syuk shusuke said...

ganaih sangat . sound trouble. HAHHAA :P

mazni said...

hahaha tergelak-gelak baca benda ni. mcm pelik je bila ada penyakit download xD

Murni Amir said...

kahkahkahkahkah !!! adoi eiqa ni buat sis gelak betul . tu la mula2 sis baca penyakit download ?? err macam pelik . sekali haa penyakit mulut amik ngko !!! kahkahkahkah adoi . . mcm mna boleh silap dgr ni eiqa . lawak2 :D

Azhafizah Md Nor said...

kene korek telinga lagi ni :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

kena korek btul2 ni..hahah

nuyui a.k.a miss YUI said...

isi tabung =)

Norhasniza Khalid said...

eiqa!..... wah.... tukar kaler rumah ker.... wahh... nak raya kan,, comel lah.. cute je..

Nur Azwa Edora said...

amboi .. jauh bebenorr bunyiknyaa tu !!! hakhakhak !! ^^

Amanina Mads said...

hahaha.. kadang2 macam tu. mesti mak ckp itulah sumbat lg earphone -___-"

Rosmiza Ali said...

Ekekekekek! Penyakit download pun boleh.. =)
ZON PERMAISURI CHOMEL

Shark Kay said...

tu bukan pekak tu..
tu mengelamun namanyer..
heheh

Normi Nieza said...

haha..penyakit download ada gak..:)

Eiqa Almond said...

hahaha masalah besauu tu kalau 1 dunia pekak..
erkk, eiqa botak laaa. hahha
adehhh. sikit aje sound trouble nyee :P

Eiqa Almond said...

hahaaa khusyuk blogwalking punye pasal la gitu jadi nye, ahha :D

Eiqa Almond said...

ehheeee :)

Eiqa Almond said...

haahaa bluerk.! ;P :P

Eiqa Almond said...

ehhee tak laa, khayal blogwalking :P

Eiqa Almond said...

ahahaa kena jumpa doktor eiqa nie kak..

Eiqa Almond said...

ahahahaa adehhh.. >,<
baru sikitt bro.. ahha

Eiqa Almond said...

ehehe tulaa, eiqa pun pelik tu yg tanye lg sekali tuu..

Eiqa Almond said...

ahhahaaa :P
entah laa sis, kihkihhhh :P

Eiqa Almond said...

tolong korek kan boleh.?? hehehe

Eiqa Almond said...

tulaa pasaiiii. hihiiii :P

Eiqa Almond said...

terima kasihh Yuii :)

Eiqa Almond said...

Erkkk.
ahhaa aah mama..
Tangan nie rajin nak menerokai alam html.. :P
terima kasih mama ^^

Eiqa Almond said...

ehhehehehe :P

Eiqa Almond said...

manee adeee Nina..
Mne ade eiqa sumbat earphone :P

Eiqa Almond said...

ehhee tulaa pasaiiii. Pun bolehhh..

Eiqa Almond said...

ehhehee mne ade shark nieee.. ahaha

Eiqa Almond said...

tulaa Cik Nor, penyakit baruu tuu, ekekeke :P

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kelakar betul la eiqa ni.. penyakit download pun ada juga ke eiqa? hehe.. jangan marah akak gelak..

Eiqa Almond said...

hahaa penyakit baru tuu kakk :P
xde menda laa kak, eiqa okay je, hihihiiii

Pykaa Pdott said...

Pnyakit download dngan pnyakit mulot mcm jaoh je bnyi . Mcm mna boleh trslah dngar nie . Hahahahadoii ;)

Pykaa Pdott said...
This comment has been removed by the author.
Eiqa Almond said...

hehehee
entah laa pykaa :D

nurul harnani said...

cumil n sweet. mesti mak bengang ye. hehe

Eiqa Almond said...

ahhahaa
tak la bengang sangat..
Ibu gelakkan balik ade le, ekkekee

Sya Mimie said...

haha.. ni mesti kes terpandang perkataan yang bunyi nya sama dengan sebutan dari ibu eiqa tu kan..
terus neutron2 tu sambungkan jadi dwnload..haha

S.K.A said...

cam doa je 2..kan botak btol2 xtaw.. =)

Eiqa Almond said...

erkk, jangan leeeeeee >,<

Eiqa Almond said...

hahaa tahu tak pee kak.. :P