Saturday, 14 September 2013

Kasih sayang seorang ibu amat berharga

Assalamualaikum korang korang dan korangs..
"Mak, ada rahsia ni tapi tutup mata"
"Ok dah"
"Gelapkan ?"
"Tutup mata memang lah gelap sayang"
"Macam tu lah hidup saya kalau mak tiada"

Sweet kan ayat dekat atas. Aku terjumpa dekat Twitter hari tu.
Baca ayat tu buat aku terus rindu dekat ibu even time tu ibu ada dekat sebelah aku je.
Aku sebak sangat-sangat kalau tengok orang yang kehilangan kedua-dua orang tuanya.
Ya Allah, takutnya aku sebab aku tahu kematian itu adalah pasti. Nak ibuu nak ayah nak adik-adik.





34 comments:

Harith Iskandar said...

bayangkan kalau kita pula yg jadi ibu bapa? :)

Eiqa Almond said...

besar nya tanggungjawab nye kann :)

Cik Kay Jue said...

hargailah mereka selagi mereka masih bersama kita.. :)

deno said...

sayang ma ayah family :')

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

akak sayangkan mak akak..

Eiqa Almond said...

betul tu CKJ :)

Eiqa Almond said...

eiqa pun sayang family eiqa :')

Eiqa Almond said...

eiqa pun sayang ibu eiqaa :'D

Jie said...

Betul tu, bagi jie, ma jie lah ibu, ma jie lah bapa.
semoga Allah panjangkan umur orang kesayang kita :)

Eiqa Almond said...

Aminn amin amin ya rabbal alamin Jie :)

Cik Itah@RRP said...

memang sweet.......i love my mom so much and more!

Ainim Suju said...

ayat tu sgt bermakna kan.. akak pun sayang sgt kat mak

Norhasniza Khalid said...

setuju tu eiqa.. hargailah insan tersayang sementara mereka masih bernyawa... jangan disakiti hati mereka.. :)

Eiqa Almond said...

me too too toooo.!! :*

Eiqa Almond said...

aah kak, bermakna mendalam lagii >,<

Eiqa Almond said...

insyaALLAH mama..
eiqa akan jaga ibu ayah eiqa dgn elok..
doakan eiqa jd anak yg berguna pada kedua orang tuanya :)

mina zaim said...

hehe memang sunyi kalau jauh dari mak..hihi

Eiqa Almond said...

kan kan kannn ^_^

mijie ai said...

alahai kite dgr pun sebak, kalau ckp kt ibu sndri lg la sebak ibu kita :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ya ALLAH.sebak pula bila baca.

Super Girl said...

sweet jee :D

Eiqa Almond said...

tahu tak pe, eiqa bayangkan eiqa cakap dekat ibu mcm tu..
rasanye suara mesti serakk, :)

Eiqa Almond said...

ehheee, sebak kan even ayat tu je :)

Eiqa Almond said...

betul betul betul :D

ieda immi said...

takut kann bila ingat kita akan mati
sorang2
gelap
sunyi ..
huhu bila fikir2 x nak buat dosa .. nak sentiasa jaga amalan ..
nak bawa bekal ..
sbb kat sana x der siapa tolong mak mahupun ayah huhu

Eiqa Almond said...

betul tu kak ieda..
takut bila pikir mati.. :(

S.K.A said...

Samalah kita :( xthu cmne kalau xde ibu bapa nnti..msti rindu sgt2..hrap sylh yg mati dlu..bru xsdih2..bila kng2 je..pasti sedih..

Eiqa Almond said...

kann, kalau boleh biar kita pergi dulu, tak sanggup rasanya nak tgok ibu bapa pergi tinggalkan kita dulu :(

Amanina Mads said...

kite syg mereka sgt2.. huu
xboleh hidup kalau tiada mereka.. sedihhh

Eiqa Almond said...

sama laa kiteeeee T_T

nurul harnani said...

allahuakbar. takut sgt kan? sekarag ni pon,bila kt kehilangan org yg kita syg, memang akan rasa RINDU dan PERLUKAN sgt kat mak.

Eiqa Almond said...

aah, betul tuuu.. :)
dorang laa nyawa kitee..

pha is said...

kasih ibu membawa ke syurga
kasih ayah sepanjang masa

Eiqa Almond said...

betul, setujuuu :)