Saturday, 26 October 2013

Air Kelapa

 Assalamualaikum korang korang dan korangs.

Terasa lama tak jenguk blog, busy sikit sebab uruskan rumah, adik-adik sekolah bagai.
Siapa suka buah kelapa, air kelapa, isi dalam buah tu, buah putih dalam tu.??
Aku dengan adik-adik mesti berebut isi kelapa tu dengan tombong. Tahu tak apa tu ?
Ibu cakap tombong tu yang biji warna putih dalam kelapa, yang boleh makan tu.

Petang tu aku nampak kelapa sebiji atas meja makan, sebenarnya untuk adik lelaki aku.
Sebab dia kena "chicken pox" tapi aku tengok dia macam dah okay je, aku bedal laa.
Nak tengok macam mana aku belah buah kelapa tu, ahahaa Anak dara belah biasa la, ehheee


Hancur berkecai sampai tinggal setengah aku belah, hahahaa
Ayah datang dapur, ayah pandang sepi aje. Dahsyat koot anak dia buat, hahaa
Aku pernah belah buah kelapa tapi dah lamaaaa dah. Rupanya aku salah belah.
Ayah suruh potong tang "buntut" tu, aku potong tang tu. Hahh.! Baru betul. 

Entry nie aku tulis masa 30.9 hari tu tapi tetiba internet "mati" petang tu, so sampai sekarang dia dalam draft. Hari nie baru berkesempatan nak publish. Hahahaa Punya la berkurun lama. Hari nie boleh dah blogwalking. Rindu korangs.!! Terima kasih pada blogger yang tak lupa eiqa tu, heehee


16 comments:

Shark Kay said...

hahah..
x kesahler potong camner pn..
janji dapat mnum air kelapa tue..

amir zahari said...

hahahaha.. nasib baik tak belah tengah2.. kus semangat mak nak..haha

Azlealee Bashir said...

Belah buah kelapa mesti ade skill.kalau tak hancur kelapa tu..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

hancur tu eiqa.. sebenarnya akak pun tak reti juga belah kelapa.. hihi..

Norhasniza Khalid said...

hai eiqa... mama singgah ni, sedapnya air kelapa.. minum reti, belah tak reti....

Eiqa Almond said...

bila dapat air tu itu yg pehhhh !!

Eiqa Almond said...

hahaa alhamdulillah setakat nie x prnah lg trpikir nk belah tang tengah tuu..

Eiqa Almond said...

heheee tahu xpe, macam eiqa laa klu xde skill tu :P

Eiqa Almond said...

heheee sgt hancur kak XD

Eiqa Almond said...

nak2x klu kte dah lme x minum air kelapa, lg laa nikmat kann mama, hehee

syuk shusuke said...

kalau syuk beli kat tepi jalan je. tapi ckp kat dia jgn bubuh gula. :D

syuk shusuke said...

kalau syuk beli kat tepi jalan je. tapi ckp kat dia jgn bubuh gula. :D

Fais-SKA said...

menjadi jugak kan wlaupn slah ptong =) ganas jugak la ni, siap belah kelapa cmtu skali hu3..

Eiqa Almond said...

hari tu pun minum tak letak gulaa, sedapp ajee kann :)

Eiqa Almond said...

harus laaa jadi, ehehee XD

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Akak lg la..langsung tak pernah potong buah kelapa eiqa.. hahaha