Sunday, 25 May 2014

Blogwalking sana sini

 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Blogwalking seperti yang sedia maklum. Kunjung mengunjung blog kawan-kawan yang lain.
Drop comment atau jadi silent readers. Macam mana korang blogwalking ??
Lain orang lain caranya. Cara aku mungkin tak sama dengan cara korang.

First yang aku akan buat kalau nak blogwalking nie. 
Aku akan ziarah blog mereka yang drop comment dalam setiap entry. 
Tapi yang mana aku ingat link blog dorang, tak payah tengok taip aje terus.
Certain orang tengok dekat setting comment tu kan tapi aku tak. Hihiiihi
Second, aku akan tengok mereka yang drop dekat shoutbox. Iklan tidak akan dilayan ye.
Third, mereka yang follow blog nie. Sorry korang yang mana eiqa tak follow tu.
Bukan sombong tapi link blog korang eiqa tak jumpa, puas usha tak de link pun.
Last, baru sentuh bloglist tu hahh. Sebab ada yang dah lama tak update.
So aku pun utamakan mereka yang selalu drop comment dalam entry.
Jahat ke macam tu ?? Tak jahat kann, serba salah pulak naik entry pasal ni.


NOTE : Aku nak buat bloglist baru. Biar senang sikit aku nak jejak.
Terima kasih pada mereka yang rajin drop comment. Tanpa korang sunyi blog nie.
Jasamu akan dikenang wahai bloggers sekalian. Thank you so much !!



24 comments:

Khamsi Abdullah said...

Saya pon camtu.. singgah blogger yang drop comments dulu, pastu follow up comments yang saya dah tinggalkan, pastu baru lah ke bloglist yang saya buat tu auto untuk y mana blog post y paling terbaru... kemudian baru saya pergi ke blogger newsfeed. Banyak jugak y saya tak boleh nak follow balik followers sebab tak jumpa link blog.

N saya akan komen post y saya rasa saya patut komen. Y tak patut, saya baca aja lah. N blog yang ada lagu dan video kalau entry oke-oke2 je saya terus skip. Harap maaf, saya cukup ambil berat kesihatan quota broadband saya.. tunggu saya pakai unifi bru saya takkan kecualikan semua. :P

Jie said...

Jie pun mcm tu, first mestilah org yg rajin drop komen, xpun org yg pernah drop komen dkat blog jie.

sekarang nak buat entry pun susah, laptop rosak. boleh blogwalking je,haish!

Harith Iskandar said...

hehe sy plak tgk mn yang sempat jer sb bukan ada masa sgt nak ngadap pc nih.so yg komen kt blog sy jadi pilihan dulu n yg keluar kat senarai entri terbaru tu..itu jer :)

Cik Umie Artoqiemie said...

commentor first an an? hehe :D

salam sabtu eiqa!

Amanina Mads said...

sama juga la mcm eiqa.. layan yg drop komen dulu. heheee. bkn nk ckp sombong tp tak semua blogger free !!


p/s: dh ada dlm list <3

Amanina Mads said...

eiqa tukar blog kaler purple.. hehee. boleh sedondon ! :)

Si Tracey said...

memang ngam macam tu. Hehehe Kalau its like give and take la kannn ehehe

Hanna Farah said...

Bagus gak mcm tu dik.

(^__^)

Kira sama2 menbantu la dlm dunia blogging ni. Hehe~

Cik Itah@RRP said...

salam dear. kalau sy sy komen melalui blogger yang drop komen dulu then barula dari bloglist & blog sy follow :))

Ibnu Ramli said...

Sama lah cara kita blogwalking.. tapi tu lah tak rajin sangat nak check satu2, kalau ada masa inshaaAllah

CintaKhadijah said...

ha ah! commentor diutamakan. thihi..

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

hazy pun biasanya singgah blog yang tinggal comment kat entry XD
then pergi kat blog yang hazy follow, then pergi kat bloglist . heheee.
betullah, sebab kekadang kat bloglist, ada yang dah lama tak update ..

Eiqa Almond said...

@Khamsi Abdullah terima kasih sbb share dgn eiqa :D hahhaa ayat last paling kelakar. Baik betul bos broadband ni siap jaga kesihatan lagii. haha

Eiqa Almond said...

@Jie ohh, padan laa Jie xde update entry. Laptop rosakk. BW aje la nmpak nye yee, hhee

Eiqa Almond said...

@Harith Iskandar oh, lbih kurang jela kte yee, tulaa xde mse sgt nk tgok blog. Klu ade mse free yg betol2x free aje brkesempatan tgok lama2x.

Eiqa Almond said...

@Cik Umie Artoqiemie aah aah aah. hehee

Eiqa Almond said...

@Amanina Mads hiyaaa.!! thats right nina.!! XD

Eiqa Almond said...

@Amanina Mads haaip haaiippp.! ninaaa jangan cakap gituuu. Eiqa ni klu org bg semangat nk bg kaler purple kang petang ni jugak brtukar warna puple. Hahhaa nak guna wrna purple jugak tp bckground still x jumpa yg brkenan di hatii :(

Eiqa Almond said...

@Si Tracey hohooo harus laa. hihii

Eiqa Almond said...

@Hanna Farah tulaa kak. ehehe ;)

Vee Sandi said...

kita mmg perlu ramah pada blog yg peramah sbb mrklah yg jadi pengomen tegar nanti ...

Ira said...

Akak drop komen ikut yg mana sempat je eiqa. hehe.. da la pengkomen tak ramai.. hehe. tp priority bg kat mereka yg komen kat entry akak la.
terima kasih eiqa sbb sudi blogwalking ke blog akak yg x seberapa tu.. :)

Syazana Zainn said...

hi cik adik.
itew nak balik jejak ni
haha
sorry baru nak balas
aritu mentally blocked
takde mood nak bloging :p

Sal Bee Yah said...

sama la..akak akan utamakan orang yang komen kat entry akak, then baru tengok siapa post latest entry..orang berbudi kita berbahasa.

 
Tempelate Designed by yuniko|Copyright-2011|Protected