Friday, 9 May 2014

Liebster Award

 Assalamualaikum korang korang dan korangs..

Sejujur-jujurnya aku tak tahu apa itu Liebster Award. Aku syak award untuk blogger.
Main bedal aje, entah betul entah tidak. Hahaa Dah google tapi still tak faham lagi.
Pape pun thanks Cik Itah sebab tag kite ye. Jangan risau eiqa akan jawab soalan tu. Hihii


1. Terangkan sedikit tentang diri anda ?
- Hhmm apa ek. Pantang gila dan akan jadi gila kalau tengok something yang berwarna purple.

2. Anda sukakan pantai ?
- Yes, of course.! Hihi Pernah menangis tengok keindahan dan ciptaan Allah s.w.t 

3. Tempat yang anda teringin sangat nak pergi ?
- Banyakk ! Tak terkata sebab eiqa bukan selalu pergi melancong sana sini.

4. Berapa kali kah anda pernah jatuh cinta ?
- Wow ! Soalan cepumas, hahaa Jatuh cinta ? Allah, susah nak bagi jawapan yang tepat lagi padat.
 Semua tu Allah saja yang tahu. Serius, tak reti nak jawab soalan nie. Sorry.

5. Pernah rasa rindu dengan seseorang dan bagaimana anda menghadapinya ?
- Mestilah pernah. Terbayang bila dia ada dengan kita, baca balik conversation lama, gambar-gambar lama. Paling express mesej terus. Hahaa Eh ! Ini bukan khas untuk ehem2x aje tau, eiqa buat bila rindu semuaaaa.

6. Apakah benda yang paling anda suka atau perkara yang paling anda suka buat ?
- Makan makan makan !! Melalak melalak !! ( hahhaa )

7. Apakah kategori blog anda ?
- Blog yang comel. Hahaa ( Cehh ! Perasan ! Blog yang lama terbiar ) Entah lee. Heehe

8. Siapakah yang menjadi inspirasi anda dalam sesuatu perkara ?
- Sometimes ayah sometimes ibu. Sebab ayah susah payah cari rezeki untuk kami adik beradik. 
Sebab ibu banyak buat benda untuk kami adik beradik.

9. Bagaimanakah anda menghadapi sesuatu yang mengecewakan anda ?
- Simple. "Biasalah hidup, ni baru dekat dunia belum lagi dekat akhirat".

10. Apakah perkara yang pernah terjadi yang anda tidak dapat lupakan sehingga kini ?
- Balik sekolah masa tu hujan lebat. Tengah dok syiok berjalan nak ke pagar, aku pandang depan tak pandang bawah. Aduhhh !! Sedar-sedar kaki sebelah dah ada dalam longkag. Malu hoii.

11. Jika diberi peluang, anda nak jadi apa ?
- Seikhlas hati, nak jadi muslimah, nak jadi wanita, nak jadi insan yang taat pada perintah-NYA.

** Kena tag orang ke ek ? Kita kena bagi 11 soalan jugak ek.?? Hahha
Serius tak tahu, tak pelaa. Janji dah jawab soalan Cik Itah, kan kan kan
Suka-suka lama tak buat kerja gini, kes lama tinggalkan blog. Ahaks.!


11 comments:

Azlealee Bashir said...

Bestnya eiqa kena tag...hehehe..selamat bersegmen..

Khamsi Abdullah said...

Hmmm..baru nak tanya apakah ni. :P

Sya Mimie said...

sgmen soal jawab la ni eh..

Ainim Suju said...

Eiqa pun kena ek,...nasib akak tak kena tag, kalau tak jenuh ooo

Cik Itah@RRP said...

salam dear hahahha berjalan tu hati+ jangan sampai masuk longkang kaki tu :D
btw thanks sudi jawab soalan cepumas sy ehehhe :P

Eiqa Almond said...

@Azlealee Bashir hehee terima kasih kak :)

Eiqa Almond said...

@Khamsi Abdullahnasib tak tanyaaa, aahhahaa XD

Eiqa Almond said...

@Sya Mimieyelaa koot kak :)

Eiqa Almond said...

@Ainim Sujudah terkena da tu pun kakk, hahaa

Eiqa Almond said...

@Cik Itah@RRP erkkk, okayy. ahhaa sama-samaaaaa ^_^

Amanina Mads said...

sukakan pantai juga !! minat purple dr dulu... dh kena penyakit eiqa suka makan.. makan