Sunday, 4 May 2014

Pertemuan pasti akan ada perpisahan

 Assalamualaikum korang korang dan korangs...

Seperti yang korang tahu, setiap pertemuan pasti ada perpisahan.
Dan insyaALLAH kalau ditakdirkan umur kita panjang pasti akan kembali pertemuan itu.
Alhamdulillah, syukur kepada Allah s.w.t sebab doa aku selama ni termakbul.
Sejak umur 14 tahun aku cari dia, sekarang dah 22 tahun. Alhamdulillah.
Siti Mas Idayu bt Ismail. Mas !! Aku rindu kau sangat-sangat.
Lama dah aku cari kau, puas aku cari balik biodata kau nak kan alamat baru kau.
Nak hantar surat, nak suruh kau contact nombor aku. 

Mas, bestfriend aku masa form1. Pergi sekolah sama-sama, naik basikal sama-sama.
Kalau la tak kerana Tesco Ampang tu nak bertapak dekat area situ.
Mesti aku dengan dia tak terpisah, sebab tesco tula dia kena pindah rumah.
Sampai sekarang kalau aku tengok Tesco Ampang tu aku sakit hati. Hahhaa
See, mas.! Punya sayang aku dekat kau. Mueheheehe


Nanti kita set masa lain ye, kita jumpa.
Akhirnya Allah temukan kita semula.
Dekat 8 tahun kita tak jumpa kan kan.
Sayang kau Mas.! :D



17 comments:

Aisyah Az said...

alolooo so sweet.. semoga ukhwah terjalin kekal hingga jannah .hehe..

bila nak set masa jumpa cha pulak? ngehngeh =p

Eiqa Almond said...

aminn amin amin yarabbal alaminn..

alololooo, tunggu cha khawin laa. hahaa :P

Azwar Syuhada said...

bestnya dapat jumpa kawan lama.. xD

Azlealee Bashir said...

Mesti banyak cerita jumpa kawan lama kan eiqa..

Jie said...

jejak kasih ni. lamanyee x jmpa, semoge lepas ni x hilang jejak dah yee

Kakzakie said...

Tak terkata dgn bibir indahnya bila kasih sahabt bertaut semula kan..
Kakak percaya kadang kegembiraan sampai mengalirkan airmata bila dipertemukan begini.

Norhasniza Khalid said...

best je mama baca entri ni, penghargaan buat sahabat.. semoga persahabatan eiqa kekal selamanya ye, mama doakan..

Cik Itah@RRP said...

salam. alhamdulillah..dapat jumpa akhirnya :)
btw..dear sy tag anda di sini :)
http://ramaramapendek.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

Eiqa Almond said...

sangat bestt.!! :D

Eiqa Almond said...

tulaaa kak. hehee Tapi tak jumpa2x lagi nie.

Eiqa Almond said...

aminn amin amin.! insyaALLAH Jie. ehehe

Eiqa Almond said...

Betul tu kak :')

Eiqa Almond said...

amin amin amin ya rabbal alamin mama..
terima kasih atas doa tu :)

Eiqa Almond said...

alhamdulillah :D
ok done.! ;)

Sya Mimie said...

suweetnya dia.. akk kn 10thun jmpa blik kwan lma. bkn jauh mna pun umh dia.. tp sbb Allah x izinkn jmpa, kitorng xde la jmpa lpas akk kna pindah sek..

Ainim Suju said...

jejak kasih kah ini?

Amanina Mads said...

jejak kasih kadang2 susah nk cari sbb xda clue kan eiqa.