Monday, 23 November 2015

Mimpi Ngeri

Assalamualaikum semua..
Mimpi ngeri, kau rasa apa yang aku mimpi malam tadi ?? Hantu, kepala kena penggal ??
Beb aku mimpi korang beb. Aku mimpi classmates aku masa belajar dulu. Tak de yang mengerikan selain mimpi korang. Orang cakap kalau orang tu masuk mimpi kita maknanya orang tu rindu kita. Korang rindu aku ke. Alolololoo Sawitt sangat. 
Dalam mimpi tu kita semua macam reunion la tapi semua kena attend 1 kelas ni. Dalam mimpi tu ada Fifi, Dewi, Zura, Kak Mas, Zara, Nafy, Zul,Simz dan tak ingat samar-samar dah ingatan aku.
You know what, dalam kelas tu ada mamat korea beb. Hahaa Dan lecturer yang tengah ngajar kita tu pun cakap korea. Aku dah berkerut jugak la dahi. First yang aku cari dak Fifi sebab dia "hantu korea". Dalam mimpi tu dia dok tersengih-sengih. See.!! Aku dah cakap. Ya Allah rindunya aku dekat korang. Bila la dapat berkumpul lagi 1 kelas. Ada yang kat sabah, sarawak, kelantan, ganuu, kedah, kl, johor, pahang. Bersepahh !! Siapa yang datang wedding Fifi nanti, see you soon !
Korang yang baca ni, tolong doakan semoga kak mas selamat melahirkan anak sulungnya. Semoga semuanya berjalan dengan lancar. Beruntung kak mas dapat rasa betapa hebatnya perasaan menjadi seorang ibu. Nanti baby baru dah besar, kita cerita macam mana hebatnya lagi kena pelempang mak cenonet awak tu. Hahaaha FYI, aku pernah kena lempang dengan dia sebab buat lawak. Lempang betul-betul beb bukan main-main. Banyak sangat cakap kann tu makan diaa.

19 comments:

Asha Lya said...

Bestnya kan dpt kumpul rakan sklh yg da lma x jumpa

Ira said...

hehe.. ingatkan mimpi ngeri apa tadi.. mimpi hantu ke apa..
klaka la eiqa ni..
semoga eiqa dpt bertemu dengan kawan2 sekelas eiqa ye..

Nurzakiah Hanum said...

inshaallah

Normi Nieza said...

bestnya klu kumpul kawan2 masa belajar tu balik..:)

Azlia Bashir said...

bukan mimpi hantu ke?..rindu sangatlah tu.Moga eiqa dapat bertemu kawan-kawan eiqa nanti.

ikhwan yusuff said...

ok.. bab cakap korea tu ngeri..hahahahahaha

Eiqa Almond said...

@Asha Lya aah, bila dah jumpa tu mulut murai pun terkeluar, hahaa

Eiqa Almond said...

@Ira hehee mimpi kawan kak. Dorang lagi ngeri dari hantu, hahaa aaminnnn :)

Eiqa Almond said...

@Normi Nieza Kan kan kannnnn :(

Eiqa Almond said...

@Azlia Bashir tak mimpi hantu pun, Dorang yang hantunya. Hahaaha Aaminnn

Eiqa Almond said...

@ikhwan yusuff Hahahaaa kennn, ngeri kenn yang tuu

Mizz Aiza said...

Mesti handsome mamat korea dalam mimpi eiqa.. Hehe.. ;)

Kesuma Angsana said...

Salam, KA paling takut kalau dapat mimpi2 ngeri ni.. istigfar bayk2 dik

♥TheOnlyFarah♥ said...

mesti rindu sangat la nie yer. sbb tu sampai termimpi2..=D

LadyBird said...

Mimpi jumpe kwn2 sgt seronok kan.. Dah lm ldy xdpt mmpi mcm tu..

Lady doakn agar selamat melahirkan.. Ameenn

Salam kenal..

Amir renovation said...

Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

Sweethoneybelle said...

hye eiqa tq komen kat blog kak. . mcm mna ble jumpak link kak ni. hehehe sorry kak dh tukr link bru. org kta nak start new life kan lepas kawen ni. hehehe neway thnks still ingat kak. alwez keep in touch tao ! :)

Pha Is said...

smoga semuanya selamat..

Amanina Mads said...

bestnya kalau dpt berjumpa semua kwn2 lama.. semoga dipermudahkan, aminn